Nyheter

Länsstyrelsen förlänger fiberprojekt

Nyheter Pandemin har även drabbat Västra fiberföreningens arbete och ansökan om förlängd projekttid har nu godkänts.

Arkivfoto från juli 2019

I ett nyhetsbrev till fibermedlemmar i västra delen av kommunen berättar styrelsen att arbetet löper om än i minskad omfattning på grund av rådande situation. Underentreprenörerna har drabbats av sjukskrivningar, vilket leder till att projektet går i lägre takt än önskat. Enbart en person jobbar med att installera fiber och styrelsen påpekar vikten av att installationerna i hemmet ska ske på ett säkert sätt, att man ska hålla avstånd, inte vistas i samma rum mer än nödvändigt och om man är i riskgrupp eller känner att man inte vill ha besök av installatören just nu så ska detta meddelas när tidsbokning görs.

Länsstyrelsen beviljade styrelsen ansökan om förlängd projekttid till 31 december 2021. Ett tidskrävande arbete med slutbesiktningar, redovisningar och kontroller av nätet ska genomföras nästa höst.

I nyhetsbrevet finns även uppdaterad status över fiberområdet:

Åker södra
De sista anslutningarna i Klevshult håller på att installeras och därefter är det enbart Vissebo som återstår. I slutet av denna månad kommer telefonledning genom koppartråd inklusive internet via adsl att upphöra att fungera i Klevshult och därefter är det äldre telefonnätet släckt.

Åker norra
Svetsarbete har utförts i Starrike-Ljungafors-Pålskog och är nu redo för installation.

Boarp/Ovdaskog/Ekeryd/Bratteborg
Arbetet med blåsning och svetsning av fiber pågår men går långsammare på grund av sjukdom.

Bondstorp
Underleverantören har sjukdomsbortfall vilket leder till att återstående grävningsarbete inom detta område går långsammare än planerat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Länsstyrelsen förlänger fiberprojekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *