Nyheter

Lars-Evert kåserade vid SPF-möte

Nyheter SPF Seniorerna i Vaggeryd har haft sitt månadsmöte och huvudinslaget var ett intressant kåseri med Lars Evert Eskilsson under rubriken ”Från Waggeryd till Vaggeryd del II”.

Lars-Evert Eskilsson avtackas av SPF ordförande Alf Carlsson  [1/3]

SPF kören  [2/3]

Lars-Evert Eskilsson  [3/3]

SPF-kören under ledning av Mirjam Larsson underhöll efter en tids uppehåll och ordförande Alf Carlsson informerade om en omfattande verksamhet det kommande halvåret.

Lars-Evert Eskilsson berättade med hjälp av gamla bilder från kvarteren runt Missionskyrkan och utmed Storgatan – före detta Häradsvägen, Kvarnenområdet och gatorna kring ”hunnaparken”.

Det blev en livlig dialog med olika personer som kommenterade igenkännande på bilderna från främst 1940-talet. Kampen mellan de som bodde öster om järnvägen och de som bodde västerut avgjordes ibland i fotboll på ”Tallafälla” och dessa minnen kom nu fram.

Mirjam Larsson på flygel var tillbaka med SPF-kören, ackompanjerade av Lars-Erik Karlsson på klarinett. De framförde aktuella vårsånger och avslutade med 34:an med anledning av dagens föredrag.

Ordförande Alf Carlsson kåserade inledningsvis om våren och fortsatte med information om kommande verksamhet. Närmast blir det en resa till Växjö och Utvandrarnas hus med anledning av studiecirkel om emigrationen, som gått under senvintern. Han rapporterade även från distriktsårsmötet.

I augusti blir det en resa till Bjärehalvön och Båstad tillsammans med Skillingarydsseniorerna. Majmötet består av en studieresa inom Vaggeryds kommun och i juni blir det besök på Bratteborgs herrgård. Höstupptakten sker i Byarums hembygdsgård i augusti.

Lennart Andersson informerade om verksamhetsåret för ”Lär känna din hembygd” och det inleds nu i april med besök hos Anders ”på Preem” och hans utställning av amerikanska bilar i hallen i Svenarum.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *