Nyheter

Lastbilsbrand på E4:an – chauffören till sjukhus

Nyheter Larm om brinnande lastbil på E4:an norr om Värnamo i norrgående riktning har inkommit till SOS klockan 17.38.  Texten uppdaterad kl 18.05, 19.02, 19.57, 21.47

Texten uppdaterad kl 18.05; Trafikverket meddelar att E4:an är avstängd i båda riktningar mellan trafikplats Värnamo Norra och trafikplats Klevshult. Vägen beräknas öppna igen klockan 19.00. Orsaken är en brand i en lastbil norr om Värnamo.

Texten uppdaterad kl 19.02; Vid räddningsstyrkans framkomst var lastbilen övertänd. Branden släcktes och under tiden var det helt stopp i trafiken. En person fick medfölja ambulans till sjukhus. Från klockan 18:24 kunde trafiken köra med begränsad hastighet i ett körfält. Räddningsstyrkor från Värnamo och Skillingaryd är på plats samt ambulans och polis.

Texten uppdaterad kl 19.57; Trafikverket meddelar att E4:an är öppen för trafik i södergående riktning mellan trafikplats Klevshult och trafikplats Värnamo Norra. Det finns just nu ingen prognos för när vägen beräknas öppna i norrgående riktning.

Texten uppdaterad kl 21.47; Trafikverket meddelar att det åter är full framkomlighet i båda körfälten.

Foto; Läsarbild strax innan räddningstjänsten anlände

Taggar

Dela


7 reaktioner på Lastbilsbrand på E4:an – chauffören till sjukhus

Många bränder börjar med överhettade broms- och hjullager,kan det vara så här också ?

Man säger att schauffören hamnade på sjukhus Man ser att lasten måste ha innehållit någon form av kemikalier kan det inte vara farligt för andra förbipasserande i så fall?

All rök är farlig. Ser ingen orange varningsskylt på bilen , bör då inte vara någon större kemikaliefara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *