Nyheter

Lathet bakom kommunal laddning?

Nyheter En läsare har hört av sig om den nya laddningsparkeringsplatsen vid Hemköps parkering i Skillingaryd. Långvarig laddning - lathet eller utnyttjande av allmän tillgång?

Innan jul. Då stod bilen där länge...

– Vi är många som reagerat på att kommunen blockerar i princip en laddplats vid Hemköpsparkeringen, utanför kontorstid och det är dygnet runt från fredag till måndag. Under julhelgen är det inte svårt att gissa hur länge den har stått här, skriver Skillingarydsbon till oss på redaktionen. 

– Om en vanlig kommuninnevånare parkerar 20 centimeter in på grönområde är det böter som gäller. Men när det gäller systematisk lathet eller utnyttjande av allmän tillgång är det fritt fram tydligen. Det kanske ska vara tidsbegränsad laddtid med parkeringsskiva. För övrigt borde kommunen ha en egen laddplats vid Skillingehus, likt som Hemtjänsten har vi gamla Protonhuset. Varje verksamhet ska bär sin egen kostnad, avslutar en lätt irriterad invånare. 

På tekniska förvaltningen hänvisar man till att de, för tillfället, inte har någon annanstans att ladda sina elbilar. Miljöstrategen som ansvarar för kommande elstolpar, möjligen vid kommunkontoret, är inte nårbar i mellandagarna.

En av två laddparkeringsplatser är upptagna för jämnan tycker insändaren

Taggar

Dela


3 reaktioner på Lathet bakom kommunal laddning?

Att sätta upp laddstolpar för elbilar i kommunal regi bryter mot kommunallagen. Där står tydligt att all kommunal verksamhet skall komma allmänheten till godo.
Alltså inte det fåtal med god ekonomi som har råd att köpa en dyr elbil!.
Elbilar, är förknippade med många miljöproblem.
Det släpps ut massor med koldioxid vid tillverkningen av batterier, sällsynta metaller används vid tillverkningen, och gruvdriften lämnar en del övrigt att önska vad gäller miljö.
Ett råd till politikerna blir därför: lägg pengarna på skolböcker i stället för laddstolpar.

Oj då, är det så ont om parkeringar vid Hemköp så man måste raljera om detta okså? Eller du kanske har en egen elbil, eller är det ”jantelagen” som skiner igenom?

Reagerat på detta också. Tar bara 30min att ladda det lilla batteriet fullt som är i den hybriden. Om det är en riktig laddstation alltså. Tur vi har en bensinstation i Skillingaryd, för den lär vi väl få ha ifred?! Eller vad säger ni tekniska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *