Nyheter

Lätt att lova mycket i valtider

Nyheter Vi moderater går till val på att inte, som flera partier gör, lova allt till alla. Här är Bengt Staude (M);s insändare.

Arkivfoto; Bengt Staude (M)

Ekonomin i kommunen är viktig för oss moderater och med det så måste vi hushålla med de resurser som finns tillgängliga.

Det är lätt i valtider att lova mycket på central nivå samt lokal nivå. Vi kan inte förlita oss på att staten alltid skjuter till pengar för olika och tyvärr väldigt öronmärkta pengar som kommer vår kommun tillgodo.

Inom industrin där jag är verksam så arbetar vi alltid hårt med att bli bättre och effektivare och med det få en produktivitetsutveckling som alltid är bättre än det löneutfall som avtalen ger. Detta måste vi även göra i Vaggeryds kommun. Jag kallar detta en effektivare organisation i kommunen andra kallar det neddragningar.

Kommunalskatten gör oss övertid attraktiva om den är fortsatt låg. Denna mandatperiod blev det tyvärr en höjning av skattesatsen med 30 öre, som moderat känns det inte bra alls. Nästa mandatperiod så måste vi med alla medel säkerställa att skattesatsen inte behöver höjas och då krävs det som alltid att det görs rätt prioriteringar med de kommunala medlen.

Det finns partier som går till val på att skatten ska höjas, vilket gör att just du får mindre i plånboken och hur många gånger under kommande mandatperioden kommer skattesatsen att höjas. Risken är uppenbar då man lovar allt till alla att det blir 50 öre varje år och med det 1,5-2 kronor kommande mandatperiod. Då lär vi inte vara en attraktiv kommun utan en kommun där vi istället som nu har en positiv inflyttning så kommer det att bli avflyttning. Det är ditt val att välja och jag hoppas att dom röstberättigad verkligen avger din röst oavsett vilket parti du röstar för och inte emot.

Bengt Staude (M)

Taggar

Dela


2 reaktioner på Lätt att lova mycket i valtider

I riksdagen idag finns det 8 borgerliga partier så en borgerlig regering kommer vi att få sen har dom ju självklart lite olika recept men som sagt en borgerlig regering blir det.

Göran Pettersson, Skillingaryd, antiteist och kommunist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *