Nyheter

Lena var på plats i kaosets Ullared

Nyheter Vår semestrande reporter Lena Landin befann sig mitt i kaosets Ullared vid 20-tiden när en bilist körde in i varuhuset Gekås.

Pådrag  [1/8]

Dalina och Paula jobbar på Gekås.  [2/8]

Den aktuella bilen  [3/8]

Uppståndelse  [4/8]

Lena Landin befann sig på platsen för den otäcka händelsen  [5/8]

Kring klockan 21.50 – fortfarande avspärrat  [6/8]

Klockan 21.50  [7/8]

Inte lugnt klockan 21.50  [8/8]

– Jag satt på Harrys strax intill när det hände men såg inte något. Jag sprang ut och fotade och hörde mig för när det bröt ut tumult med oroliga människor och utryckningsfordon, berättar Lena.

Bilen hade kört rakt in i varuhusets utgång och på vägen dit var den nära att träffa några utanför Harrys. Minst två personer träffades strax efter detta men de verkar endast ha fått lättare skador.

Gekås vakter tog hand om föraren som var förvirrad.

Om det var någon form av planerat dåd  eller olyckshändelse/sjukdomsfall är oklart. Dramatik var det i vilket fall som helst.

Polisen informerar kl. 21.00: Mannen som körde bilen är i 65-årsåldern är körd till polisstationen för förhör. En förundersökning är inledd med brottsrubrikerna skadegörelse och vållande till kroppsskada. Ytterligare brottsrubriker kan tillkomma under utredningsarbetet.

Uppdatering Polisen kl 21.30: Uppgifter från platsen meddelar att de lindrigt skadade personerna skall ha fått bland annat skrapsår.  Ytterligare en brottsrubrik har tillkommit, allmänfarlig ödeläggelse. Mannen är gripen misstänkt för brotten.

Uppdatering Polisen kl 21.50: Enligt de rutiner polisen har gör bombskyddsgruppen en rutinmässig undersökning av bilen, detta kommer att ske under kvällen.

Uppdatering Polisen kl 22.40
Den tekniska undersökningen av bilen klar. Inga farliga föremål anträffade. En hund är omhändertagen i bilen. Avspärrningarna kommer att hävas och bilen bärgas från platsen.

Redaktionen: Den aktuella bilen är skriven på en man som bor i närheten av Bredaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *