Nyheter

Lennart ”Charlie” startar nytt parti

Nyheter Jag är ingen släpvagn och kommer inte att bli det heller, säger Lennart Karlsson. Idag har han startat ett nytt parti i Vaggeryds kommun.

Nytt parti bildades idag

Lennart ”Charlie” Karlsson avsade sig medlemskapet från (V) igår, den 31 oktober. Men han sitter kvar i sina politiska uppdrag både i kommun och region.

Idag bildar han nytt parti, ”Empa(r)tiet och är numera partiledare. 

– Jag har haft tanken i många år, men det blev högaktuellt i våras när jag fick reda på bakvägen att en av mina egna i gruppen vidtalat partistyrelsen i Stockholm hur man kan utesluta en partikamrat. Jag går inte i koppel, säger Lennart Karlsson över en kopp kaffe på förmiddagen.

(S) och (MP) tog för givet att vi ska rösta på deras förslag i regionen, men de ville inte samarbeta med oss. 

– Jag tar ingen sida nu, men jag har inte ändrat mina grundfrågor. De som kommer med mig i mitt nya parti kommer att vara med och bygga upp Empa(r)tiet. Jag hoppas att de väljare som röstat på mig tidigare kommer att göra det i kommande val också. Jag söker blandade personer, gärna unga som vill vara med och påverka. Mitt nya parti kommer att bli både regionalt och kommunalt, säger Lennart. 

34% av hela (V) röstetal vid förra kommunvalet gick till Lennart Karlsson och blev inröstad i regionen på personröster. Lennart Karlsson blev politiskt aktiv för 7 år sedan.

Lennart "Charlie" Karlsson lämnade (V) igår. Idag startade han nytt parti.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Lennart ”Charlie” startar nytt parti

Uppfriskande med en politiker som behärskar konsten att lägga örat mot marken och lyssna av vad kommuninvånarna pratar om och vad de förväntar sig av våra folkvalda. Det är på vårt mandat ni sitter där, lätt att glömma vilka ni tjänar.

Lycka Till Lennart.

Ja inget konstigt att Charlie går sin egen väg. Han har ju svårt att efterleva demokratiska beslut och gå sin egen väg. Vid förra mandatperioden gjorde V och MP upp om en plats i kommunstyrelsen, men Charlie vägrade att avgå när det var MP:s tur, enligt ett demokratiskt beslut utan han valde vara kvar och kvittera ut arvode

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *