Nyheter

Leo är årets Skillingarydsbo

Nyheter Mitt under OS-sändningen knackar respresentanterna på dörren vid Ryttarns väg i Skillingaryd. Idag skulle priset för årets Skillingarydsbo lämnas över.

Mitt under OS-sändningen knackar det på dörren  [1/5]

Sven-Olof Sandberg, vice ordförande i Intresseföreningen, Leo som är årets Skillingarydsbo och Per Bunnstad, Skillingaryd.nu  [2/5]

Leo Johansson är årets Skillingarydsbo. Just idag hemma och laddar upp inför Junior-SM som startar imorgon  [3/5]

Inne i TV-rummet följer Leo och mamma Lena skidorna under OS  [4/5]

Leo med vandringspris och blommorna  [5/5]

Sven-Olof Sandberg, vice ordförande i Skillingaryds Intresseförening och Per Bunnstad, Skilligaryd.nu lämnade idag över det fina priset ”Årets Skillingarydsbo”. Nomineringar har gjorts och omröstningen började, av de fem kandidaterna som återstod, i januari. Flera hundra har röstat och det var två kandidater som stack ut och fick flest röster. När läsarnas omröstning var gjord fick Skillingaryds Intresseförenings årsmötesdeltagare rösta bland de nominerade.

Leo Johansson vann både läsarnas och Intresseföreningens årsmötesdeltagares röster. Motiveringen är; ”Att Leo under 2017 noterade en otrolig utveckling – helt enkelt grym säsong inom skidåkningen och blev världsmästare för juniorer bland annat. Leo fortsätter dessutom att tävla för hemmaklubben Skillingaryds FK och mer ödmjuk kille får man leta efter”.

– Vad glad jag blev, säger Leo när han öppnar dörren samtidigt som det tar en stund innan han inser att han blivit vald till ”Årets Skillingarydsbo”.

Han laddar nu upp hemma på Ryttarns väg med mammas spaghetti och köttfärssås för imorgon, onsdag, tävlar Leo i Junior-SM, Jönköping.

– Imorgon är det 20 kilometer masstart klassiskt stil. Det kommer att bli tufft och det är många som är duktiga. Men jag satsar på medalj, säger Leo med ett leende.

Ett 60-tal medtävlande väntar imorgon och på torsdag är det sprint. SM:et i Hallbys regi avslutar Leo på lördag med 10 kilometer fristil. Med nyvunnet vandringspris, blommor, diplom och mammas goda mat hoppas bygden på fler skidmedaljer till årets Skillingarydsbo i veckan.

Taggar

3 reaktioner på Leo är årets Skillingarydsbo

Ett mycket bra val. Nu har priset årets skillingarydsbo fått sin status. Annars har det inte handlat om årets skillingarydsbo utan det har varit ett trotjänarpris.

Roligt att en ung kille med stor idrottslig utvecklingspotential fick priset.
Viktigt att ”framtiden” premieras och inte bara grånande kandidater hyllas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *