Nyheter

Linnesjön mår väl

Nyheter Vid Linnesjöns Fiskevårdsföreningens årsmöte, vid Tallnäs, omvaldes Bernt Emanuelsson till ordförande för föreningen som hälsar att Linnesjön mår väl

Till styrelsen omvaldes, vid årsmötet, Bernt Emanuelsson, Fredrik Claésson, Carl Ewert Wiss. Nya i styrelsen är Lars-Ivan Lindbladh och Alvar Olsson. Suppleanterna är Per Arne Andréasson och Rolf Gustavsson. Revisor Börje Claésson och Björn Jonsson med suppleant Thomas Sjöberg. I valberedningen jobbar Christer Stebrant, Reine Gustavsson och Per Arne Andréasson.

Under den gångna vintern har åtgärder vidtagits för att förbättra fiskens förmåga att föröka sig i sjön. På lämpliga ställen har stenkross och sten körts ut på is, som i år var förhållandevis tjock efter sträng kyla i februari. Även risvasar har lagts ut för att fisken som leker kan fästa romen på. Ett mycket fint arbete av sjöns fiskevatten har utförts som har givit eko i hela Jönköpings län. Årsmötet ansåg att fisketillgången i Linnesjön har förstärkts.

– I Linnesjöns fiskevårdsförening finns mellan 70-80 fiskerättsinnehavare. Sjön mår väl och vi har aldrig behövt kalkat den då vi lägger i Vaggeryds zyenit, som höjer PH-värdet. I Linnesjön finns bland annat gädda, gös, abborre, lake, mört och brax, kommentarer Bernt Emanuelsson.

Foto från vinterns arbete i Linnesjön. Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *