Nyheter

Lisa startade stickkafé

Nyheter En gång i veckan samlas handarbetssugna i Betels serveringsvåning för gemenskap, fika och handarbete förstås.

Det är Lisa Rydin från Vaggeryd som alltid har hållit på med att sticka och virka. Hon handarbetar mycket och har producerat massor av verk under åren. Hon gissar på att bara babygarnityr har hon nog gjort 200 stycken. Allt som hon har gjort finns det foto på i telefonen, och det är mycket!

– Det här har varit en liten idé som jag haft de senaste åren. När jag blir pensionär ska jag starta ett stickkafé. Jag älskar ju att sticka och virka, jag gör ju inget annat nästan när jag är ledig. Jag har nog ärvt det av min kära mor som stickade jämt. Jag är med i en stickkafé-grupp i Värnamo dit jag åker varje torsdag. Men de sista två tre åren har jag känt att det borde finnas något kontinuerligt även i Vaggeryd. Därför träffas vi varje tisdag här i Betel så är det lätt att komma i håg, berättar Lisa Rydin.

Förra veckan var det premiär och då kom det sju stycken och den här veckan var det tio som kom. Evenemanget är kostnadsfritt och Lisa fixar fika som man kan köpa.

– Jag hörde att det skulle starta ett stickkafé och blev tillfrågad om jag ville följa med så så blev det. Dessutom såg jag annonsen på Skillingaryd.nu, säger Birgitta Qvarnström.

– Jag tänker att jag ska komma varje gång som jag är ledig. Det här är min avkoppling, jag har fått order av doktorn att minska på aktiviteterna, detta går ju av bara farten. Jag stickar bland annat babymössor till SAM hjälpen som skickar vidare dem till Ukraina, berättar Annemarie Karlsson.

– Här får man komma och gå precis som man vill, varje tisdag, och vi har öppet hela eftermiddagen. Alla är välkomna, avslutar Lisa.

Birgitta Qvarnström och Anette Svensson stickar gärna.  [1/11]

Från vänster Anette Svensson, Annica Källberg, Annemarie Karlsson, Ingegärd Karlsson och stickcaféets grundare Lisa Rydin.  [2/11]

Erica Alfredsson, ungdomsledare i Betel, passade på att sälja väskor till förmån för kvinnor i Kenya som tillverkar väskor i återvunnen plast. Annica Källberg är intresserad.  [3/11]

Tillverkat av Lisa.  [4/11]

Tillverkat av Lisa.  [5/11]

Tillverkat av Lisa.  [6/11]

Tillverkat av Lisa.  [7/11]

Tillverkat av Lisa.  [8/11]

Tillverkat av Lisa.  [9/11]

Tillverkat av Lisa.  [10/11]

Tillverkat av Lisa.  [11/11]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *