Nyheter

Lokala försäljningen av majblommor slog rekord

Nyheter Nu har resultatet räknats samman för årets majblommeförsäljning. Skolungdomar i Vaggeryds sålde för över 200 000 kronor.

Bild från Waggerydsdagen ifjol. Foto: Martina Ojala

181 elever från olika skolor i Vaggeryd deltog i årets försäljning och totalt inbringade de 222 808 kronor. Eleverna har kunnat sälja både genom traditionell försäljning med dörrknackning, eller via en webbshop. 81 procent av försäljningen skedde vid dörren.

Majblommans lokalförening i Vaggeryd berättar att ansökningarna av bidrag ökat hos dem.
”Det kan vara bidrag till medlemsavgifter till idrottsföreningar, kulturskolan och andra fritidsaktiviteter och utrustning för att kunna genomföra dessa aktiviteter. Många barn behöver bidrag till kläder och skor”, skriver man i ett pressmeddelande.

I år har elever från olika klasser på Hjortsjöskolan, Östra skolan, Hooks skola samt skolorna i Byarum och Bondstorp sålt majblommor. Lokalföreningen i Vaggeryd ansvarar för att sälja i dessa områden. Skillingaryd har en egen lokalförening.
– Det område vi som lokalförening beviljas bidrag är det område där skolorna ligger, berättar Ann-Christine Vilsson som är ordförande i lokalföreningen.

Vad beror det på att ansökningarna om bidrag ökar?
– Vi ser ju inte anledningarna till att det ökar, utan bara att det ökar. Det är familjer som söker som inte sökt innan.

Devisen är att alla barn ska ha rätt till en likvärdig fritid.
– Flera ansökningar handlar om cyklar och det tar man ju nästan för givet att alla barn har en cykel. Men många ansökningar beviljas också exempelvis för fotbollsskor, medlemsavgifter i föreningar och danskläder, berättar Ann-Christine Vilsson.

Förutom privatpersoner så är det även föreningar, Svenska kyrkan och företag som stöttat.
– Vi är jättetacksamma.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *