Nyheter

Lorentzon känner sig som hemma

Nyheter I måndags fick Vaggeryds kommun ny chef för barn- och utbildningsförvaltning

Vi träffar kommunens nya chef för barn- och utbildningsförvaltningen på hans kontor som just nu är centralt vid torget i Skillingaryd.

Per-Erik Lorentzon är 52 år och bor på Vättersnäs i Jönköping tillsammans med sin fru och två döttrar. Att valet blev Vaggeryds kommun var inte svårt.

– Det här är nästan hemmaplan för mig. Jag gillar Vaggeryd som kommun. Förtjust i det småländska entreprenörskapet och drivet i kommunen, säger Per-Erik.

– Här är inte så märkvärdigt utan tycker om värdegrunder man har här i kommunen. Kommunens visionsarbete tycker jag om. Plats att göra skillnad. Det finns mycket omtanke här i kommunen och en plats för alla. Kommunens värderingar och vision är verkligen något jag delar, menar Per-Erik.

Per-Erik kommer närmast från en verksamhetschefsplats i ett stort utbildningsföretag men han har även varit rektor på friskola i Värnamo. Mellan 1996 och 2001 jobbade Per-Erik som profillärare på Fenix. Han återkom till Fenix läspret 2011–12, då som gymnasiechef. Under mars månad kommer Per-Erik besöka alla skolor och träffa barn, elever och lärare.

På frågan om det höga trycket i barnomsorgen svarar Per-Erik så här;

– Mycket positivt. Många barnfamiljer flyttar hit och då behövs en bra barnomsorg och bra skolor, vilket vi har. Nu ska vi se till att vi få fler platser så att alla får plats. Vi måste i princip bygga förskolor i samma takt som vi bygger hus.

– Det är spännande och även en utmaning för mig att ha ansvar för ett så brett verksamhetsområde, från förskola till vuxenutbildning. Jag förväntar mig att lära mycket mig framöver, säger en glad och nöjd nybliven chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Sara Mejving

Per-Erik Lorentzon är ny chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *