Nyheter

Löv orsakar översvämning i undergång

Nyheter En ledamot i tekniska nämnden tog upp problemen med översvämningarna i undergången i Skillingaryd.

Kommunen ber om invånarna väster om undergången att hjälpa till

Varför är det så ofta översvämningar i undergången när det regnar? Den frågan ställde sig Claes Nord (SD) till förvaltningen. 

Svaret blev igensättning av gatubrunnen under järnvägsövergången. Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden förklarar; 

– Undergången är ett stort tillrinningsområde från både Sturegatan och Åkersvägen. När regnet faller hamnar löven, förutom regnvattnet, i undergången. Vi ber om hjälp av fastighetsägare att man sopar upp grenar, kvistar och löv, intill sin fastighet så att dessa inte följer med ner till undergången där det då täpps igen. Det skulle vara till en stor hjälp, kommenterar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Löv orsakar översvämning i undergång

Det är tur att det finns trottoarkanter annars hade det runnit in på tomterna och fyllt källarna då hade det blivit dyrt för kommunen

Brunnarna är igenvuxna sparkar på dem på promenader men förslår inte så mycket
Som tur är rinner det rätt på tvärgatorna

På Götaforsvägen mot Svenarum-Tofteryd är problemet att det kommer vatten från Storgatan genom Östra Skolan och brunnarna ligger i uppförsbacke som är konstaterat.

Det skulle hjälpa med en förlängning av avloppsgallret så det når ett stycke upp på lutningen av vägen.

Konstigt att det fungerar på de flesta ställen utom i Skillingaryd. Som x skriver så det är löv denna gång och fastighetsägare som är ansvariga. 🤔🤔 Lätt att skylla ifrån sig.

Det är inte löv som är det stora problemet utan det är okunnighet. Det finns brunnar längre upp i bägge riktningarna som ska de flödena som han påstår är problemet längst ner. Det är inga långa sträckor som brunnarna i tunneln ska betjäna. Om kommunen sköter brunnarna bättre så kommer det att fungera. När såg någon en slamsugarbil senast som suger sandfången i brunnarna. Om man åker en runda i samhället så ser man mängder med igenväxta brunnar som inte är skötta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *