Nyheter

Lovisa lämnar församlingen

Nyheter I tre år har Lovisa Rydberg arbetat med diakoni i Skillingaryds församling. Nu väntar nya utmaningar.  

Lovisa Rydberg blir nu diakoni i Aneby

Lovisa Rydberg, som bor i Ölmstad med sin familj, har fått diakonjobb i Aneby.

– Eftersom jag läser på distans är jag vissa veckor i Lund, så jag har jobbat halvtid här i Skillingaryd. Är klar med skolan i juni och nu har jag fått ett jobb mycket närmare hemmet, då jag har sju mil enkel resa hit till Skillingaryd, säger Lovisa när vi träffar henne på församlingsexpeditionen.

– Bestämde mig för att bli diakon när jag var på gamla RIA i Huskvarna. Där träffade jag en kvinna som höll andakt, spelade gitarr och delade ut bullar. Då bestämde jag mig att det skulle jag också jobba med och därefter tog jag tag i skolan, berättar Lovisa.

Mest av sin halvtidstjänst har Lovisa funnits på Mötesplatsen, vilken hon nu kommer att sakna…

– Mötesplatsen är en fantastisk plats som jag rekommenderar varmt. Vi alla kan hamna i utsatt situation. Alla ideella människor som ställer upp på Mötesplatsen och sånt engagemang från församlingar på orten bevisar att det är många som brinner för sina medmänniskor. Jag tackar Skillingaryds församling för mina tre år här, jag har verkligen trivts mycket bra. Idag är det många att ta farväl av som har betytt mycket för mig i församlingen, avslutar Lovisa.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *