Nyheter

Lugn natt efter julstorm

Nyheter Det blev inte riktigt så hårda vindar som SMHI varnade för. Det blev en lugn natt och morgon för Vaggeryds energi

Julstormen Urd drog över länet inatt och den blev inte lika kraftfull som meteorologerna förutspådde. På Vaggeryds Energi jobbar Magnus Dauhn som arbetsledare och berättar om en lugn natt.

– Ja, det blev inte riktigt så som de varnat för. Vi har haft de kraftigaste vindstyrkorna här under morgonen då det uppmättes till 17 meter per sekund. Annars under natten har det legat på 12 meter per sekund, säger Magnus Dauhn.

– Vi har haft en handfull strömlösa abonnenter här under morgontimmarna, men det behövdes bara byta en säkring så var strömmen tillbaka igen. Troligen var avbrottet orsakat av vindarna. Vi har totalt 4 000 abonnenter och ett stort landsbygdsnät i västra delarna av kommunen så det kändes skönt att det inte var fler som blev drabbade, säger Magnus Dauhn.

Magnus berättar också att Vaggeryds Energi har som mål att lägga ner minst en mil högspänningskabel om året. Och i år har 15 kilometer kabel grävts ner i sydvästra delen av kommunen.

– Vi ser till att all utrustning är i gott skick och vi har folk som kan ställa upp för oss om vi behöver, avslutar Magnus på frågan hur man planerar när klass ett och två varningar kommer från SMHI.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *