Nyheter

Lugn start för kultur- och fritidsnämnden

Nyheter Vid sitt andra möte diskuterades det bidrag och stöd i olika former. Bland annat överförs det pengar från 2018 till 2019 till Kyllås

Arkivbild: Kyllås

När den nya nämnden möttes för andra gången hade de att ta ställning till ett antal frågor kring bidrag och stöd av olika slag.

Sedan 2018 fanns det pengar kvar för integrationsprojekt och för markarbeten på Kyllås. Nämnden beslutade att överföra pengarna till 2019 och därmed finns det kvar 83000 kronor för föreningar att söka till olika integrationsprojekt. När det gäller Kyllås så överförs det 31000 kronor för markarbeten som utförs under året.

Däremot blev det negativt beslut när det gäller Skillingaryds manskörs ansökan om bidrag till nya kostymer. De ansökte om bidrag på 50% av kostnaden och där de själva skulle stå för resterande pengar. När nämnden diskuterade frågan konstaterades att bidragsnormerna inte stödjer bidrag till kläder.

Ytterligare ett förslag som inte fann nämndens stöd var ett förslag om att Vaggeryds kommun skulle gå med i den musikcaféserie som arrangeras av Smålands musik och teater (SMOT). Det skulle innebära en serie på sju konserter under året där Smot står för bokning av artister, boende och resor samt marknadsföring. Priset för det hela hamnar på drygt 100000 kronor för konserterna och sen tillkommer kostnader för lokaler, värdskap och lokal marknadsföring. Kultur- och fritidsnämnden avslog förslaget med hänvisning dels till kostnaden samt att utbudet inte vänder sig till barn och ungdomar som är nämndens huvudsakliga prioritet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Lugn start för kultur- och fritidsnämnden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *