Nyheter

Lyckad välgörenhetsjakt i Vaggeryd

Nyheter I lördags var det jakt på vildsvin i nordöstra delarna av Vaggeryds kommun

Andreas Johansson och Henrik Almfors är nöjda med dagen Foto: Privat  [1/4]

Mat och dryck är ett måste Foto: Privat  [2/4]

De låter sig väl smaka Foto: Privat  [3/4]

En och annan jakthistoria berättas kan man tänka Foto: Privat  [4/4]

Det blev en lyckad lördagsjakt där man fällde tre vildsvin, hade en trevlig dag med gemenskap och inte minst samlades det in drygt 8000 kronor som delades lika mellan SAM-hjälp och barncancerfonden.

Totalt var drygt 60 personer engagerade under dagen, jägare, hundförare och damer som bjöd på förplägnad i form av hamburgare och kaffe.

Jakten initierades eftersom det är en snabbt växande vildsvinstam som gör skador i jordbruket och förorsakar mycket viltolyckor. Även om Vaggeryds kommun inte är värst drabbad i länet så är det viktigt att vi redan nu jobbar hårt med att reducera stammen. Det finns  olika metoder att beskatta stammen. Att  jaga med hund är inte alltid den effektivaste men trevligast tycker många.    

Åteljakt eller fällor är också effektiva metoder. Det är också viktig att få markägarna att förstå att det krävs samarbete för att lyckas har kontroll på stammen. Ofta så anges det att det är  samarbete som brister när man skall hantera en vildsvinstam.  

Andreas Johansson och Henrik Almfors har hittat en bra lösning för ökad samsyn och samverkan. Intresset var totalt från markägarnas sida för att få till en trevlig och välarrangerad jakt i lördags.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Lyckad välgörenhetsjakt i Vaggeryd

Jättebra, hoppas detta sprider sig till andra delar av kommunen. T ex i Bäck-Taglarp har vi vildsvin nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *