Nyheter

M-toppen: ”Vi har samtal med Gert”

Nyheter För en vecka sedan lämnades en polisanmälan gällande dataintrång in från oppositionsrådet Thomas Axelsson (KD). Bland annat mot kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M). – Vi har samtal med Gert, för att se vilket typ av stöd han behöver, berättar Susanne Wahlström som är ordförande för Moderaterna i Jönköpings län.

Arkivbilder. Foto: Sara Mejving/David Alin

Anmälan lades ner tämligen omgående. Men att polisen kopplas in i meningsskiljaktigheter på politisk nivå har skapat diskussion bland invånarna i kommunen. Susanne Wahlström berättar hur hon reagerade när hon fick kännedom om anmälan.
– Den omedelbara reaktionen blir att efterhöra vad som hänt och att inte dra några förhastade och felaktiga antaganden.

Nu är förvisso utredningen nerlagd, men hur jobbar distriktsorganisationen för att stötta Gert Jonsson?
– Vi har samtal med Gert, för att se vilket typ av stöd han behöver och kommer överens om vad vi ska göra.

Distriktet visste om anmälan

Per Högberg är distriktsordförande för länets kristdemokrater och han berättar att han tycker att det är tråkigt att det ska behöva gå så långt som en polisanmälan.
– Det är alltid tråkigt att det skall gå så långt för att samla in information istället för att ha ett konstruktivt samtal. Det utmanar klimatet för att landa i något som för det viktiga politiska arbetet framåt.

Stod distriktsorganisationen bakom polisanmälan?
– Vi visste om att den var på gång, och har inte gjort något för att hindra en bedömning av rättsvårdande myndigheter i frågan, säger Per Högberg.

Hur gör ni som distriktsorganisation för att stötta Thomas Axelsson?
– Från distriktet så har vi alltid ett ansvar för att stödja våra lokala politiker och avdelningar. Vi har även i detta ärende löpande kontakt med varandra, för att se hur vi gemensamt hanterar framtiden. Att också vara med och stödja lokalt för att ha bästa möjliga politiska klimat är viktigt, oavsett om det är inom en majoritet eller mellan majoritet och opposition.

Påverkar inte på riksnivå

Både Kristdemokraterna och Moderaterna sitter i regeringsställning på riksnivå och att partiernas respektive toppnamn i Vaggeryds kommun är inblandade i turbulensen är inget man ska dra för stora växlar av. Där är både Per Högberg och Susanne Wahlström överens.
– Att det mellan partier kan uppstå meningsskiljaktigheter är inte något ovanligt och jag är trygg i att Gert Jonsson och övriga partiföreträdare, genom samtal och god dialog kan komma vidare i det lokala politiska arbetet i Vaggeryds kommun, säger Susanne Wahlström.

Per Högberg är inne på samma linje.
– Det är en del av politiken och demokratins vardag. Det är olika relationer på lokal, regional och nationell nivå. Så därför har det perspektivet inte någon avgörande betydelse i denna frågan.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *