Nyheter

Majlen är nya diakonen

Nyheter En tjänstledighet för studier gjorde att Majlen Sjöholm nu finns i församlingshemmet i Skillingaryd.

Majlen Sjöholm från Hillerstorp är vikarierande diakoniarbetare

Majlen Sjöholm bor i Hillerstorp och är nu ersättare för Mona Dakar som är tjänstledig från diakoniarbetet i Skillingaryds pastorat. Majlen är född i Sydafrika där hennes föräldrar missionerade. Återkom till Sverige för en bibelstudie i Jönköping under två år där hon träffade sin man. Familjen flyttade sedermera ner till Sydafrika igen och kom till Sverige igen när äldsta sonen skulle börja högstadiet.

– Vi jobbade som missionsarbetare och vi hade en kristen bokaffär i östra delen av Sydafrika, där vi hade bokhandeln som vårt huvudansvar. Egentligen har jag jobbat som säljare i hela mitt vuxna liv. När vi kom tillbaka till Hillerstorp 1991 började jag jobba på klädaffären Valuta och sedan Dressman i Värnamo. Kläder och stil har alltid fascinerat mig, säger Majlen.

– Efter ett tag kände jag att jag sålt mitt sista klädesplagg och nu i efterhand har jag sett i mina dagboksanteckningar att det är det här jobbet jag har kikat efter, menar Majlen som även nämner att hon gick ur Svenska kyrkan när flytten gjordes till Sverige på 90-talet, men att hon gick tillbaka igen för snart ett år sedan.

Sedan en månad tillbaka är Majlen diakoniarbetare och vad innebär det?

– Jag ser till att folk får komma till träffpunkter och mötesplatser där man fikar och umgås, vi har andakt tillsammans och pratar mycket. Jag jobbar tre dagar i veckan och jag håller just nu på att strukturera upp mitt arbete. Man märker direkt att det är väldigt uppskattat arbete jag har, så jag trivs mycket bra, menar Majlen som säger att det är fin stämning i församlingen.

– Mötesplatsen besöker jag på torsdagar och det är bra att få kontakt med alla och hjälpa till när folk vill gå vidare i livet. Mycket bra verksamhet som finns här i kommunen. Jag bokar många hembesök, det känner jag en stor uppgift i att göra, många äldre har hemtjänst och där finns ingen tid att sitta ner och bara prata eller lyssna. Jag har kommit in i ett bra skede och jag känner mycket för att hjälpa alla ensamma människor och ser att behovet är stort, det kan handla om att bara bli sedd i butiken eller på gatan, menar Majlen.

Vad vi inte visste om Majlen;

– Jag har en stor passion för stil och är utbildad stylist och har kurser med kläder, stil och färger. Tiden är sådan att man ska återanvända kläder och skaffa hållbara kläder och inte slösa med pengar. Jag håller även föreläsningar om Sydafrika.

I tio månader kommer Majlen Sjöholm vikariera för Mona Dakar, som är tjänstledig, och fram till maj månad träffas hon på församlingsexpeditionen i Skillingaryd.

Majlen Sjöholm

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *