Nyheter

Många bostäder planeras centralt i Skillingaryd

Nyheter Lägenheter i flerfamiljshus i Skillingaryds centrala delar och villor västerut. Så ser planeringen för bostadsbyggandet under de kommande åren ut för Skillingaryd.

Var vill politikerna göra med bostadsbyggandet i Skillingaryd under de kommande åtta åren? Den tredje delen av boendeutvecklingsprogrammet som nu ska börja beredas politiskt ger vissa svar på den frågan. Totalt handlar det om 47 ”möjliga byggstarter” i Skillingaryd under 2017. I ett längre perspektiv fram till 2025 pekar förslagsställarna ut 500 möjliga byggstarter i Skillingaryd med målet att nå 125.
För perioden 2017-2018 beräknas träffsäkerheten bli god. Osäkerheten både gällande startår och antalet bostäder per projekt, ökar sedan för varje år.

I Skillingaryd räknar man med Zenergys modulhus på Läkaregatan med 20 lägenheter ska bli verklighet under nästa år. En annan förhoppning är att första etappen på Mejeritomten ska ge 20 lägenheter. Men det är knappat troligt att det målet nås.
Vidare hoppas man på sammanlagt fem bostäder på nya Himlabacken och två på Thulins gata.
Åren därefter koncentreras planeringen mot de centrala delarna av Skillingaryd som helt kommer att ändra utseende.

• På mejeritomten och i dess närhet hoppas man kunna skapa sammanlagt 90 lägenheter fram till 2025.
• Utmed västra delen av Kaffegatan talar planeringen om ytterligare 25 nya bostäder 2020.

• I nordvästra hörnet i korsningen Artillerigatan-Storgatan räknar man med sammanlagt 32 lägenheter åren 2022 och 2024.

• Söder om turistbyrån tillkommer 60 lägenheter på Storgatans östra sida . Där äger kommunen mark mellan Slätten och Storgatan
•  Dessutom hoppas man 2020 på tio lägenheter utmed Södra Järnvägsgatan sedan magasinet söder om Järnvägshotellet rivits.
Totalt har man angett 269 ”möjliga” lägenheter i flerfamiljshus och dessutom 55 villor.

Villaplaneringen riktar  förstås in sig på nordväst, området kring Fåglabäck och Himlabacken samt en ny del, ”norra Marielund”som ansluter till Himlabacken/Fåglabäck men högre upp på sluttningen.
I sydväst aktiveras också ett gammalt förslag från 1924 om borätter på Trolleberget. Området på östersluttningen norr om vägen mot Hillerstorp beräknas ge 60 bostäder vara 32 under åren fram till 2025.

Karta över tänkta bostadsprojekt i Skillingaryd.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *