Nyheter

Mari och Lotta öppnar på Stationsgatan

Nyheter Efter att Begravningsbyrån flyttade har lokalerna på Stationsgatan varit tomma men igår öppnade Mari och om en månad får hon sällskap av Lotta i de nyrenoverade fina lokalerna.

Mari och Lotta under samma tak

I tio år har Mari Skillmark Bengtsson haft sin massage på Artillierigatan i Skillingaryd. Det var dags för förändring och nya lokaler letades.

– Jag skulle vara här bara, så var det. Det roliga är att Lotta Storck kommer att vara i samma lokal från den första maj, då vi utökar med fotvård också. Vi jobbade tillsammans för 15 år sedan på Berggatan, så det här blir riktigt bra, börjar Mari berätta när vi träffar den glada duon i de nyrenoverade lokalen på Stationsgatan.

Fastighetsägaren fick klartecken från Mari i december månad och sedan dess har arbetet varit full i gång med att ändra om, flytta väggar, nytt ventilationssystem, nytt golv och anpassat lokalen till friskvårdsändamål. Även om det är nyrenoverat finns den gamla härliga stilen kvar. Två företagare under samma tak men som framöver kommer att gå under ett gemensamt namn.

– Jag är certifierad medicinsk massageterapeut och behandlar på djupet. Jag jobbar en del ute hos företagen då jag har ett tiotal fasta företagskunder och då handlar det om friskvårdsmassage, säger Mari Skillmark Bengtsson som även är utbildad laserterapeut.

– Medan jag är medicinskt fotvårdsutbildad kan jag komplettera Maris behandlingar då jag även har taktil massage, läst basmedicin och har möjlighet att behandla diabetiker. Taktil massage är en avslappnade beröringsmassage mot stressymtom, berättar Lotta som kommer att ta emot behandlingar i rummet intill Mari. Lotta kommer att jobba kvar inom nattpatrullen och ha fotvården ”vid sidan om”.

– Kul att ha något eget och det är många onda fötter och ryggar i samhället, så vi behövs, menar Mari med ett leende.

– Jag var egen företagare redan 2004, men det har legat lite vilande, men nu när Mari frågade var inte valet så svårt, berättar Lotta som kommer att ha öppet enligt överenskommelse.

I nya friskvårdslokalen på Stationsgatan finns en affärsdisk som Mari hittade på Brunnsgatan. Åberg hade använt disken att visa stenar i och tidigare fanns disken hos ”Jocke på frisören” där Mari jobbade som ung och även Lottas fotvård fanns.

– ”Skråens” kassamaskin har jag fått lov att disponera av Linus Persson och ”Skråen” jobbade Lotta hos som ung, så allt faller liksom på plats, menar Mari.

Möblerna är sponsrade av Swedese och på väggen finns en gammal skylt från troligen 30-talet då Maris morfar Karl-Gustav Skillmark hade charkuteriaffär på samma gata. Skylten hittade Mari på säljsida på nätet.

– Här finns inredning av lite nytt, lite gammalt och loppisfynd, avslutar Mari som tillsammans med Lotta kommer att inviga sin nya friskvårdslokal under marknadsdagen.

Den gamla butiksdisken som både Mari Skillmark Bengtsson och Lotta Storck jobbat bakom tidigare.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Mari och Lotta öppnar på Stationsgatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *