Nyheter

Mariannes gran ska bli julgran på torget i Malmö

Nyheter Marianne Aronsson i Starkeryd, utanför Skillingaryd, har bott i det lilla gula huset i 20 år. På fastigheten finns också en speciell gran som under alla år har fått god omsorg. I morgon huggs den ner och fraktas på lastbil till torget i Malmö. 

Marianne Aronsson berättar: 

– Det var ett år sedan som det kom en man hit. Han stannade till och tittade på granen. Jag undrade förstås varför han var så intresserad. Han berättade att han var från Skåne. Nu kom han tillbaka igen i år och tittade om granen var kvar, vilket den var. Jag hänvisade till Tomas som äger marken och jag sa att jag tror inte att granen är till salu. 

– Men med lite eftertanke så har den växt rätt mycket och någon gång måste den tas ned. Och om den ska pryda torget i Malmö så vore det väldigt trevligt.

Sagt och gjort. Så blir det. Granen kommer att fraktas från Starkeryd till Malmö. 

– Nu blir det ett tillfälle att hugga ner den, så det blev rätt bra ändå, säger Marianne Aronsson och fortsätter: 

– Det är ingen vanlig skogsgran. Den har mjuka barr. Jag flyttade hit 2020 och jag kan nog säga att granen har vuxit tio centimeter på alla håll och kanter sedan dess. Den har inte vantrivts i i alla fall, om man säger så, men jag frågar nog inte efter att följa med ner till Malmö och titta på julgranen. Jag har haft förmånen att få se den rätt länge här hemma intill huset, avrundar Marianne Aronsson från Starkeryd.  

Det var Mats Brorsson från Örkelljunga som såg granen i Starkeryd… 

– Jag är yrkesskadad kan man väl säga och i fjol var jag på orienteringstävling i era trakter. Jag tycker inte det är roligt att åka stora vägar utan jag åker gärna lite mindre vägar till och från tävlingarna. När jag åkte vägen förbi Starkeryd så fick jag se den här granen. I morgon, söndag, kommer vi upp och ta ner granen och och fraktar den med kranbil ner till Stortorget i Malmö. Granen ska levereras till torget på måndag. 

– Jag tror att granen är 35 år, men det är en gissning från min sida, säger Mats Brorsson från Örkelljunga som kommer till Starkeryd i morgon och hugger ner Mariannes gran.

På måndag finns Starkerydsgranen på Stortorget i Malmö.

Mariannes gran kommer fraktas ner till Skåne  [1/3]

Mats från Örkelljunga såg granen och ringde på hos Marianne  [2/3]

I morgon huggs granen och kommer på måndag finnas på Stortorget i Malmö  [3/3]

–––––––––––––––––––––––––––
Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


Läs mer

Starkerydsgranen pryder Malmö torg
Granen i Starkeryd blev sagobok

5 reaktioner på Mariannes gran ska bli julgran på torget i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *