Nyheter

Marknadsdagen utan marknad

Nyheter I år blev det inte riktigt som det var tänkt sig. Den sedvanliga marknaden blev inställd i sista stund. Många handlare, föreningar och knallar blev besvikna men många hade öppet och satsade lite extra ändå. Ett företag hade till och med beställt hem sockervadd som de skänkte till sugna barn…

Full rulle på Röda Korsets Kupan. Här Kerstin Lundahl och Ann-Marie Wilsson.  [1/20]

Till vänster Anna Vingrahn, ordförande i Röda Korset Skillingaryd och Gun-Britt Karlsson sålde lotter.  [2/20]

Lasse Göransson, May Ryman, Gerd Örnberg och Gunilla Göransson.  [3/20]

  [4/20]

Johanna Mellin utanför sin butik, Skillingaryds Blomsterhandel.  [5/20]

Socialdemokraterna har höstkampanj och de hade planer att stå på marknaden i dag. – Eftersom den blev inställd så fick det bli en runda med dörrknack i stället, berättar Anna-Karin Slunge från socialdemokraterna.  [6/20]

Kerstin Pierrou och Ann Clevåker på Beklädnadsaffären.  [7/20]

Madeleine Svensson med sina medarbetare på secondhandbutiken som hade öppet över dagen.  [8/20]

  [9/20]

Bland annat de här tre fixade en mysig marknadsfika på Frälsningsarmén.  [10/20]

Fullt hus.  [11/20]

  [12/20]

  [13/20]

Kjell Boberg visade bilder och berättade om gamla bilar och annat hos Östbo Historiska Sällskap.  [14/20]

Elisabeth, Anna och Lars på Mofas Hus.  [15/20]

Allan Sjöholm och hans pappa Tomas från Skearyds Handelsträdgård hade ordnat en egen marknad vid Circle K.  [16/20]

Här såldes pumor i stora lass...  [17/20]

... och mycket höstplaneringar.  [18/20]

  [19/20]

En av dagens hjältar, Uffe Karlsson, som skänkte sockervadd till barnen.  [20/20]

Vi har under dagens besökt några butiker och andra evenemang som hade öppet även om det inte blev någon marknad. Här är några av reaktionerna därifrån:

På Kupan vid torget i Skillingaryd var det fullt med folk. Inomhus bjöds det på kaffe och bulle och utomhus såldes utegrejer och där fanns även ett lotteri där man kunde vinna hembakade kakor.
– Vi hade möte i onsdags kväll och vår spontana reaktion var att vi kör ändå. Vi hade redan beställt hem bullar och hade ordnat med lotteri så det mesta var färdigplanerat. Dessutom är det ju secondhand-dagen i dag så då ville vi extra gärna ha öppet. Världens barngalan är i kväll och det är dit vi skänker pengar från dagens försäljning, berättar Anna Vingrahn på Kupan.

– Käre vänner va bra det har varit i dag. Precis som en riktig marknadsdag. Det har gått riktigt bra och alla lotter tog slut, säger Gunilla Göransson, på Kupan.

– Det är ganska mycket folk i rörelse i dag tycker jag, säger Johanna Mellin på Skillingaryds Blomsterhandel.

– Vi har ordnat lite extra inför marknadsdagen, det var ett hårt slag när vi fick veta att den var inställd. Vi har gjort extra utskick till många av våra kunder så vi har haft mycket folk både i dag och i går, berättar Kerstin Pierrou på Beklädnadsaffären.

I den nedlagda blomsteraffären var det under dagen secondhand med begagnade barnkläder och pengarna skänks till Hjärt- och lungfonden.
– Vi hade ganska mycket folk när vi öppnade men det är klart… vi hade ju siktat in oss på den här dagen eftersom det skulle vara marknad, berättar Madeleine Svensson.

På Frälsningsarmen där det var marknadsfika var musiken i gång och det fullt hus. Även här kunde man köpa lotter.
– Vi går hit i stället för till ”marken”, säger en besökare.

Östbo Historiska Sällskap hade öppet hus i NBV:s lokaler där det berättades om gamla bilar, mackar och bilverkstäder. Kjell Boberg visade bilder och berättade när tidningen tittade in.

Mofas hus på Smedjegatan hade öppet som vanligt.
– Vi har haft jättemycket folk här under dagen men det är trist att det inte blev någon marknad, säger Elisabeth Ljungqvist på Mofas hus.

Och till sist. En positiv och rolig nyhet att få skriva om. Uffe Karlsson på Tvättgaraget som beställt hem 200 sockervadd som han delade ut till barn.
– Klart barnen ska ha sockervadd när det är marknadsdag, hälsar Uffe Karlsson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Marknadsdagen utan marknad

Inte konstigt att knallarna inte åker till Skillingaryd med så höga avgifter de får betala för en liten plats, borde vara max 500 kronor för en knalle. Prova det till nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *