Nyheter

Marknadsmusik utan dess like

Marknadsmusik utan dess like

Nyheter   I morgon är det dags för Skillingaryds höstmarknad.

Ett stående inslag har alltid varit att Frälsningsarmens strängmusikkår har medverkat med uppskattade sång- och musikinslag. Vid lördagens marknad kan inte Frälsningsarmen vara med men det blir musik ändå – musik utan dess like i marknadens över 150-åriga historia.
Det är årets skillingarydsbo från 2009, kyrkomusiker Anna-Maria Toftgård som har samlat ihop en hel rad med musiker i olika stilar som kommer att underhålla hela tiden marknaden pågår.  Syftet med hela projektet är att samla in pengar till Världens Barn och namnet på det hela är Musikscen till Världens Barn.
Anna-Maria har verkligen lyckats med att få ihop en bra samling som kommer att underhålla marknadsbesökarna.  Det hela börjar på morgonen med Svenska Kyrkans barnkör och husbandet bestående av Anna-Maria Toftgård, Anette Svensson, Cecilia Sandberg-Manuela, Dan Heiwer, Christer Sanden och Samuel Toftgård.
Efter barnkören kommer Anna-Maria att medverka tillsammans med husbandet och efter det kommer Lasse Mellergård och Jan-Evert Magnusson att inta scenen.
Kanske det inte är många som vet vem Lasse Mellergård är. Han bodde på tidigt 70-tal i skillingaryd och är son till dåvarande pingstpastorn Werner Gustavsson
Anna-Maria har verkligen lyckats med att få ihop ett brett program med olika stilar och folk från hela kommunen, och även utanför.  Bland alla medverkande märks Christer Malmborg och Hanna Axelsson från Tofterydsrevyn, Amanda Davidsson, Eje Sahlstedt och Micko Ylinikka , Annelie Jonsson, Mattias Skogefors, Ola Mohl, gruppen DAAL med Gunnar Dalengård, Stefan Appelgren, Håkan Andersson och Christer Lindberg, Per Engström och Roger Randow..
Hoks sångfågel Fredrica Hylén medverkar tillsammans med Svenne Johansson och de som kommer att avsluta på eftermiddagen är Skillingaryds missionsförsamlings kör G-sus under ledning av Gittan Mellin.
Helt klart är att musiken kommer att dominera under Skillingaryds marknad. Det kommer säkert att samlas in en hel del pengar till Världens Barn.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *