Nyheter

Markundersökning ska göras före skolbygge

Markundersökning ska göras före skolbygge

Nyheter Barn- och utbildning har föreslagit att den nya högstadieskolan i Vaggeryd ska byggas i vinkel mot Fenix 2. Men de som håller i pengarna är ännu inte redo för beslut.

Det är kommunstyrelsen som tar det avgörande beslutet. I onsdags dryftades frågan om högstadieskolans placering i kommunstyrelsens arbetsutskott.
– Det tog beslut om att göra en markundersökning av område D, berättar oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).
– Anledningen är att vi vill veta vad placering enligt alternativ D skulle innebära med hänsyn till eventuella fuktproblem och rent ekonomiskt.

Mot beslutet gick Ulf Abrahamsson (C).
Tanken är att bygga samman den nya skolans västra gavel med Fenix och att skolbyggnaden sedan ska sträcka sig över cykelväg och parkering bort mot Linnarbäckens våtmark.
Just Fenix 2 har haft problem med fukt, vad det nu beror på. Därför vill kommunledningen förstås gardera sig mot framtida fuktproblem. Dessutom måste det finns plats för att i framtiden kunna bygga till skolan med 25 procent, det vill säga 1 100 kvadratmeter.

Parkeringen tänker man sig på motsatta sidan av Linnarbäcken.
Den nya skolan för årskurserna 7-9 beräknas kosta 55 miljoner och få plats för 340 elever med klassrum, grupprum, elevutrymmen, personalarbetsplats, expedition med skolhälsa, No-salar, slöjdsalar, matsal och mottagningskök eller tillagningskök. Ytan beräknas till 4 400 kvadratmeter och skolan får fronten mot söder–  vänder alltså baksidan mot ”gamla” Fenix.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *