Nyheter

Märta Persson – städdrottningen som nyanställer

Nyheter ”Mitt jobb är att underlätta vardagen för andra”. Märta Persson, Queen of Clean, finns i nya lokaler i Vaggeryd

En sprudlande glad tjej möter upp på Jönköpingsvägen i Vaggeryd där Märta Persson, från Tofteryd, har sina nya lokaler. Hon är ny på platsen med startade eget 2013.

– Jag började som egen företagare när jag var 20 år, jag hade redan då ett stort intresse för städning, kort sagt, jag älskar att städa. Jag är undersköterska i botten och har tidigare jobbat inom hemtjänsten. Att få hjälpa andra människor i sin vardag är fantastiskt, börjar Märta Persson berätta när vi träffar henne i sin nya lokal som blir ett gemensamt utrymme för henne och de två anställda. 

– Har tidigare haft andra lokaler men de har inte passat min verksamhet så bra. Här har jag tvättstugan i källaren och hela lokalen ligger väldigt strategiskt och smidigt, menar Märta. 

Under 2020 har Märta anställt sin andra medarbetare, men det finns såklart planer på fler rekryteringar i framtiden. Det som är viktigast för Märta är att ta allt i ett lagom tempo för att bibehålla kvalitet i företaget.  

– Vi har haft mycket att göra under våren. Möjligen lite lugnare under juli månad, men nu har det kommit igång ordentligt vilket är fantastiskt roligt. Vi jobbar i hela kommunen och Rut-avdraget hjälper oss såklart väldigt mycket, då man får nyttja 50 procent av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor. Vi städar både hemma och på arbetsplatser. Det är många som inte kan städa själva på grund av ålder/sjukdom, och många familjer som vill ha mer tid över till annat. 

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
– Jag börjar ofta vid klockan 06.00 och försöker avsluta dagen klockan 16.00. Hemstädning sker antingen varannan eller var fjärde vecka. Vi har störst inriktning på hemstäd, men vi sköter även städningen på Stiftsgården Tallnäs, samt kontorsstädning och flyttstädning.

I kontorshotellets lokaler har Märta och hennes medarbetare varit sedan i mars månad. 

– Bra att ha en plats här i Vaggeryd och att lokalen har ett strategiskt läge. Vi delar kök och toalett med de övriga som hyr här. Vi kan stänga dörren till vårt kontor men kan om man vill byta ideér med de övriga hyresgästerna. Jag blev positivt överraskad och är väldigt glad att få ha mitt kontor här. Mycket positivt, avrundar Märta Persson.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Märta Persson – städdrottningen som nyanställer

Fantastiskt att ha Märta som städ- och tvätthjälp. Finstädad lägenhet och tvätten ren och lagd i fina högar.Tack Märta!

Skulle jag någonsin behöva hjälp med städning, så är Märta det självklara valet!
En ung kvinna som verkligen ÄLSKAR att städa 😍
Hade förmånen att ha Märta som arbetskamrat i köket, äldreomsorgen, för flera år sen (innan Queen of clean)

När vi andra var trötta efter arbetsdagen och man frågade Märta vad hon skulle göra?
Svarade hon tveklöst, alltid: jag ska åka och städa!
Det kunde vara precis hos vem som helst på den tiden, en kompis, föräldrar mm
Hon älskade att städa!

Behöver jag ens tillägga att köket var kliniskt rent när Märta jobbat…😅

Du gör verkligen skäl för namnet!
Skön känsla att komma hem till ett nystädat hem ,så tacksam att veta att Märta varit där o städat.
(Hon vet vad nyckeln finns 😉 )
Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *