Nyheter

Martin räddade påkörd uggla

Nyheter Det var häromnatten som Martin Persson hittade en påkörd uggla. Nu har han lämnat över den till djurambulansen i Västra Götalands län. När ugglan är rehabiliterad ska Martin och hans sambo få återse den igen.

Foto: Privat

Det var för några nätter sedan, mitt i den värsta halkan, som Martin Persson körde mellan Hok och Vaggeryd. I en kurva fick han syn på en påkörd uggla och efter att han fått stopp på bilen gick han ut för att se hur det var med den.
– Den var väldigt hängig och mörbultad, berättar han.

Han tog med sig ugglan hem och där fick den bo i en låda i tvättstugan. Martin och hans sambo försökte ge den mat och vatten.
– Men den rörde inget av det.

Under tiden ugglan bott hos dem har de försökt att ta reda på vem man ska kontakta.
– Det finns tydligen ingenting i Småland. Men det finns ett rehabiliteringscenter i Göteborg, så i morse (Fredags morse) så mötte jag upp djurambulansen i Ulricehamn och lämnade över den, berättar Martin Persson och fortsätter:
– Vi har verkligen börjat gilla den här ugglan. Jag tänkte att han skulle heta Magnus, efter Magnus Uggla, men vi vet inte om det är en tjej eller kille. Jag är inte så haj på ugglor. Min sambo tyckte att det var en Hildegard.
– Men vi har verkligen börjat känna för den här ugglan och hoppas verkligen att det ska gå bra för den.

Så ugglan kommer överleva?
– Ja.

När ugglan är återställd så kommer Martin få hämta upp den och släppa ut den där han hittade den påkörd.
– Så vi kommer få veta hur det går för ugglan och förhoppningsvis återse den.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Martin räddade påkörd uggla

Så bra agerat! Jag kan bara tänka mig hur fint det kommer att bli när ni får släppa ut den i frihet. Jag hade min första kontakt med hornuggla vid ringmärkningen i Sundre/ södra Gotland nu i höst och lever fortfarande på det mötet. Respekt!

Underbart att du tog hand om den. Tänk om alla var så godhjärtade. Den kommer att känna igen dig/er när ni hälsar på den, var så säkra! Hoppas den överlever. Kramizar från Tina

Vilken hjälte du är som stannade i halkan och tog hand om den. Ni får fråga vilket kön den har och sedan namnge den. Båda namnen passar en Uggla ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *