Nyheter

Martin Thörnberg ser en framtid inom travet

Nyheter När jobbet på hockeyrinken är klart väljer Martin Thörnberg att ägna sig åt sina hästar.

Martin Thörnberg

Tillsammans med sin fru Lotta har Martin Thörnberg en stark passion för hästar och hästsport och det är i Vaggeryd som den mesta fritiden tillbringas. Hästintresset fick han, framför allt, av Lotta som alltid har varit en hästtjej. Hennes passion var ridhästar, men Martin valde mer att fokusera på travhästar.

– Det är mest av omsorg till hästarna säger Martin och tillägger med ett leende att han nog är för tung för att sitta på hästryggen.

Genom åren har familjen Thörnberg blivit alltmera frekvent på Vaggerydstravet, där även dottern är engagerad med ponnytrav. Sonen var med några gånger men konstaterade att det inte var hans grej, han valde ishockey och innebandy istället. Men Martin säger att det är familjeintresset som är det som driver på. Han har varit och är på resande fot genom hockeyn så då är det extra roligt att ha ett gemensamt intresse som de kan ägna sig åt i varandras sällskap. För närvarande så ägnar de sig åt att utbilda sig för eventuellt framtida karriärer när de pluggar för att få b-licens som travtränare. Lotta siktar också på att bli montéryttare.

Vaggeryds travbana

Är hästarna och travet er framtid efter hockeykarriären?

– Ja, definitivt är det så fastslår Martin. Vi hoppas på en karriär inom hästnäringen, något som vi kan ägna vår tid och kraft åt. Det ska bli vår framtida sysselsättning, menar han och säger att de får mycket hjälp av Lennart Svensson och Jessica Flodin som har sin hästgård granne med travbanan.

Där har de två hästar som de hoppas en del på och som de är ute med som mycket de hinner. Dessutom är de hälftenägare i två hästar tillsammans med Lennart och Jessica.

En av dessa tävlade på Axevalla för en månad sedan och lyckades vinna berättar Martin med ett leende.

– Då fick man ställa sig i vinnarcirkeln, en häftig upplevelse säger han.

Vad blir nästa steg?

– Vi håller ögonen öppna för att köpa eller bygga en hästgård i Vaggerydstrakten, vi vill gärna komma närmare travbanan. Det kanske dröjer några år innan barnen har blivit äldre, men dyker det upp något så ska det övervägas, säger Martin Thörnberg.

– Jag skulle gärna engagera mig mera i att marknadsföra travet i Vaggeryd och jag skulle gärna medverka i någon kampanj tillsammans med travbanan och kanske Vaggeryds kommun, avslutar Martin Thörnberg.

När vi möts har Martin just haft ett stenhårt träningspass med HV 71 inför avslutningen av SHL med sikte på slutspel och framgång. Jag blir inte förvånad om vi någon gång i framtiden får se Martin Thörnberg i en sulky på Vaggeryds travbana i en ny karriär i en ny sport.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *