Nyheter

Martina Edberg – nyblivet golfproffs

Nyheter Efter fyra år med intensiva studier utanför Los Angeles i USA är nu 22-åriga Martina Edberg hemma i Sverige för att satsa på golfen

Martina Edberg, golfproffs.  [1/6]

Martina laddar för kvalen till LPGA.  [2/6]

Full fokus på bollen.  [3/6]

Skönt att vara på hemmaplan och få träna och spela med familj och kompisar.  [4/6]

Martina är även duktig på närspelet.  [5/6]

Här på Hooks Golklubb har nu Martina Edberg sin hemmaklubb.  [6/6]

Martina Edberg är nu hemma i Sverige och Hok efter fyra år på college i Kalifornien, där hon har studerat Corporate Finance, ekonomi med inriktning investering och projektfinansiering. Hon är nu nyblivet proffs och har i sommar tänkt ladda upp inför kvalet till LPGA (Ladies Professional Golf Association). Debuten blev Ulricehamns Golfklubbs Swedish Golf Tour-tävling där hon hamnade på en fin tredje plats.

Martina flyttade runt en del under sin uppväxt, men startade i Hok där hon nu är tillbaka igen. Föräldrarna Jonas och Julia Edberg har köpt ett hus i närheten av golfbanan, men har även boende i Glumslöv utanför Helsingborg.

Har du alltid spelat golf, eller har du testat något annat?
– Under några år när jag bodde i Vadstena var jag gymnast men fick sluta på grund av skador. Testade då på simhoppning, men även där fick jag sluta på grund av att öronen inte klarade av vattentrycket. Jag har väl alltid spelat golf, men det var då jag funderade på om det kanske var något att satsa på när inte simhopp och gymnastik fungerade. Starten blev när jag kom med i Smålandslaget vid 13 års ålder.

Martina flyttade hemifrån redan vid 15 års ålder då hon började på Riksidrottsgymnasiet i Helsingborg med fokus på golf. Det var en bra utbildning inför steget till utbildningen i USA, då hon fick lära sig att ta hand om sig själv och göra sig redo inför collegetiden.

De fyra åren i USA var tuffa, då utbildningen tog mycket tid i anspråk i kombination med golfen i skollaget. Hon var rankad åtta av närmare 3000 tjejer och deltog i cirka 50 tävlingar under de fyra åren.

Martina är sedan en månad proffs och hemmaklubben är nu Hooks Golfklubb. Hon ska i sommar, med hjälp av tränaren Hans Larsson från Riksidrottsgymnasiet i Helsingborg, ladda  inför kvalen till LPGA. Går det vägen startar det i januari 2018.

Men redan i dagarna åker hon till Stockholm för SM-match, så vi önskar Martina ett stort lycka till med tävlingar och kval framöver och fortsättningen som golfproffs!

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *