Nyheter

Martinas blogg: Lök i strumporna och andra huskurer

Nyheter Martina Löwenham bloggar.

Klockan är strax efter 01:00, en lång dag som valförrättare och rösträknare avklarad.

Helt sjukt, är en bra sammanfattning av veckan som varit. Dels rent bokstavligt då veckan inleddes med att vi var sjuka hela familjen. Så även maken var hemma krasslig. När ska allting vara helt bra kan man undra?

Jag har dock testat ett par huskurer senaste veckan som båda innefattade lök. Lök ska nämligen vara väldigt bra för en massa saker sägs det. Första huskuren gjordes natten till valdagen. Då jag verkligen ville vara kvitt hostan när jag skulle sitta och ta emot rösterna. Första lökkuren innebar att jag lade en halv lök i en skål och hällde över kokande vatten. Det luktade för all del lök i hela sovrummet. Men det hjälpte bra, jag blev friare i luftrören och sov ganska så bra.

Dock tålde jag inte alla parfymchocker som infann sig på valdagen. Det var roligt att få se hur många som klätt upp sig inför den stora dagen. Det hade dock varit ännu roligare om jag hade kunnat andas samtidigt. Men det gick rätt så bra ändå. Och jag klarade mig fram tills 01.00 när vi äntligen var färdiga med räknandet av alla röster. Helt sjukt på sitt sätt att det tar så lång tid att räkna rösterna, vi var ju ändå ganska många.

Jag förstår att det tar tid för dem som kontrollräknat nu i veckan. Vi hade drygt 1 500 röster x3. Det tog närapå 5 timmar. De hade omkring 6.5 miljoner röster x3. Det är ju tur att de inte behövde räkna dem själva.

Lökbadet till trots så testade vi på onsdagen ett annat knep jag hört talas om. Nämligen lök i strumporna. Jag och sonen bestämde oss för att prova. Man ska alltså lägga en skiva rå lök under foten och sova med det. Låter ju helt sjukt. Men faktum är att på torsdagens morgon kände jag mig piggare än på länge. Onsdagen hostade jag så att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Och jag hade spenderat ett antal nätter med dålig sömn pga hostan. Men den natten hostade jag ingenting. Sen hostade jag lite på torsdagen. Det var väl dock helt nödvändigt, allt skrutt i kroppen behövde ju komma ut.

En badande lök, en av alla huskurer man kan testa om man har svårt med andningen på natten.

Jag har även druckit ingefärsjuice under veckan och jag kan givetvis inte veta vad som är vad. Men sonen som inte druckit någon ingefära mådde också bra på torsdagen och kunde gå till skolan igen. Så jag kommer definitivt testa fler gånger. Antagligen till makens förtret då det stank rå lök i hela sovrummet. Men jag prioriterade fria luftvägar och att bli frisk framför att det luktade lite illa en stund.

I övrigt i veckan har jag besiktat bilen och klarat mig undan med relativt enkla fel att åtgärda. Så det är ju alltid skönt när det kunde varit värre. Jag fick ju åtminstone köra bilen därifrån utan körförbud och det får man ju vara nöjd med när man bor som man bor.

Fredagkvällen och lördag har jag jobbat och dessa passen var jag hos flera av mina vårdtagare jag varit hos mycket förut. Och två gånger möttes jag av så stor glädje att jag blev alldeles tagen. När jag kom till min första vårdtagare så möttes jag av ett glädjetjut och ”Martina! Är du tillbaka!”. Kan man bli annat än lycklig då?! Det bevisade att jag helt klart tänkte rätt som mjukstartar arbetet lite. I fredags var förövrigt makens sista arbetande fredag på nästan ett helt år. Från nästa vecka är det pappaledig fredag som gäller. Det kommer bli kanon!

//Martina

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *