Nyheter

Martinas krönika: Jobba bortifrån, funkar det?

Nyheter Ja, i mitt fall fungerar det alldeles ypperligt när jag sitter ungefär tusen mil från hemmet och lägger in annonser bland annat.

Vi funderade på om vi verkligen skulle åka i väg. Jag hade ju inga semesterdagar kvar och ingen som kunde ta hand om hundarna. Hundvakt löste sig till slut då dottern snällt ställde upp i två veckor. Semesterdagarna då? Nja, det fanns det tyvärr inga kvar men då löste vi det så att jag kunde jobba deltid under semestern. Jag har ju fördelen att jag kan göra mitt jobb nästan var jag än befinner mig bara det finns internetuppkoppling.

Vi har hamnat i Mae Phim som ligger ungefär två timmars bilresa sydost om Bangkok. Här fungerar det precis lika bra att lägga in veckans lunch och aktuella annonser. Det är ju inte lika enkelt för dem som är snickare, förskollärare, sjuksköterskor och många fler men för mig funkar det bra. 

Några direkta reportage hade jag inte tänkt att göra under semesterresan men ni kan ju få några bilder på hur här ser ut och vilka vackra stränder som finns här. Men dessvärre finns det tråkigheter även här. Vissa delar av stränderna är överösta med skräp. Det är något helt galet. Under mina strandpromenader har jag haft sysselsättningen att räkna skor. Det är ju verkligen inte enbart skor som ligger på ständerna utan flaskor, plast, tandborstar, väskor och massor av annat. Men man får liksom en uppfattning om hur mycket som sköljts in från havet. På en sträcka av cirka 500 meter hittade jag 242 stycken. Vem är det då som dumpar all bröte kan man undra? Någon berättade att det fanns nån kille som hade som sin business att städa och göra fint på stränderna och när det var klart och upplockat körde ut och dumpade det i havet igen. På det sättet hade han alltid mycket jobb. Vet inte om det stämmer men jag skulle inte bli jätteförvånad. Det jag har tittat efter är våra svenska plastkassar men det har jag inte hittat några, så den höjda skatten kanske gjorde susen… Skämt åsido. Ledsamt att det ska behöva se ut så när miljön i övrigt är så vacker.

I skrivande stund är programmet för Equmeniakyrkan just inlagt på vår sida ”Det händer” och snart är veckans lunch inlagd inför veckan. För ni vet väl att ni kan hitta alla evenemang som annonseras hos oss i datumordning på Det händer-sidan? Om inte får ni ta en kik där och se om det finns något intressant som ni vill besöka.

Trevlig dag önskar jag i från Aokhai Beach!

En plats i skuggan fick det bli för jobbuppdatering.  [1/11]

En Sareng åker vi omkring med i Mai Phim. Det krävs internationellt körkort när man framför motorfordon här.På bilden Mats Åberg, Henrik Ojala och Viveca Åberg.  [2/11]

Lite kulturella har vi varit och besökt ett munktempel. Dock var det lite för varmt för att gå upp och ner för trappan.  [3/11]

Matmarknad vid stranden hela helgen. Det hade varit roligt med något liknande i Vaggeryds kommun.  [4/11]

Kanske inte att kokta hönsfötter vore något just i vår kommun?  [5/11]

Glada kvinnor säljer kyckling.  [6/11]

Nja, kanske inte detta heller....  [7/11]

Så här vackert kan det vara där det är välstädat...  [8/11]

... och så här illa på vissa sträckor.  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Taggar

Dela


1 reaktion på Martinas krönika: Jobba bortifrån, funkar det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *