Nyheter

Mats går till val på bolaget

Nyheter Efter att ha fått hem information om partiernas kandidater på valsedlarna var det en moderat fullmäkltigekandidat som hade spetsat till sitt löfte.

Mats Oskarsson (M) gjorde inte riktigt som alla andra, frågan om vård, skola, jobb och så vidare är redan självklart, så i hans beskrivning på informationsbladet som nått kommunens invånare var att Systembolaget ska etableras sig även i Vaggeryd. Vi träffade Mats (M) under fullmäktige och hörde lite hur han tänkte när han vill ha ett systembolag till i kommunen.

– Våra handlare ska givetvis överleva. Nu passar Vaggerydsborna på att handla livsmedel i Jönköping samtidigt som de besöker Systembolaget. Jag vill kunna handla en flaska vin till maten som jag handlar här hemma. Vi är 5 300 invånare och inget systembolag. Jag handlar allt jag kan i Vaggeryd bara för att behålla våra affärer. Nu har ännu en butik stängt igen, vilket är väldigt tråkigt, säger Mats Oskarsson (M).

– Vårdcentralen bör också flyttas fram till centrum för att få lättillgänglighet och ett mer levande centrum, avslutar Mats (M).

Mats Oskarsson (M) vill ha ett systembolag till i kommunen

Taggar

Dela


10 reaktioner på Mats går till val på bolaget

Tex, vill jag se en minimal kostnad för de inspektioner och kostnader för olika tillstånd från kommunens sida.
Näringslivsrådet borde undersöka om vad som kan göras från kommunala och privata företag med fastigheter.
Det viktigaste är ändock att vi handlar lokalt, utan kunder finns inga livskraftiga butiker.

Jag är bypolitiker, jag tycker att alla byar i kommunen ska leva och frodas. Därför ska vi som engagerat oss som fritidspolitiker försöka att hitta vägar för detta. Ett Systembolag i Vaggeryd, hur banalt det än låter, är en viktig förutsättning. Dessutom ska vi se vad som kan göras inom nämnder och styrelser. Vi ska se till att våra tjänstemän är till nytta för företagare, inte någon som ställer till besvär.

Mats har en poäng i det han säger, och den poängen kommer att växa efter hand, ju fler människor som har sitt näring i Jönköping och sitt hem i Vaggeryd, för det kommer bara att öka och öka.
Vi kan väl i alla fall ställa frågan till systembolaget, frågan är ju fri.
För det skulle absolut ge Vaggeryds handel en bra skjuts framåt.
MEN! det får ju ALDRIG ske på bekostnad av Skillingaryd och systembolaget där.
Men det tror jag inte att någon vill, inte ens de mest inbitna Dulebäcksbrottarna ifrån norr 🙂

Ken Frick
Liberal

Man kan gå ut på deras hemsida och konstatera
att det krävs 40000 invånare i köpbar ålder
för att få ett bolag till i kommunen. Men typ om
100 år kan vi nog vara där, inte fel att vara optimist. Finns nog bättre sätt att stötta handel.
Tillgänglighet, prata om fördelarna med att handla hemma är ett par sätt att hjälpa till.
Att handla på hemmaplan innebär återbäring till föreningar i form av sponsring mm.

Luktar bypolitik och om Systembolaget säger att visst kan ni få en affär i Vaggeryd men då lägger vi ner i Skillingaryd. Hur ställer ni er(M) inför det valet

Hej Iem, vilka ”de” är det du tänker på?
Min tanke är att vi ska uppvakta Systembolaget i syfte att få ytterligare en affär i kommunen.
Med tanke på geografiskt läge, borde det fungera. Det blir lättare att attrahera dem som bor i norra, östra och västra delarna av kommunen in till våra affärer. Allt i syfte att vi i kommunen ska ha butiker som kan sörja för våra behov. En utarmning pågår, den måste stoppas!

Jag håller med dig Mats om att politikerna borde vakna upp om butiksnedläggningarna i vår kommun, politikerna bryr sig inte särskilt mycket om affärslivet, vi har alltid fått sköta oss själva. Inför detta val har jag inte hört något om affärsnedläggningarna från någon lokal politiker. Jag vill också tillägga att systembolaget skulle etablerat sig även i Vaggeryd, men det lades på is för de befintliga systemen skulle byggas om till självbetjäningsbutiker

Men Systembolaget själva vill ju bara ha en affär i kommunen. Ska du lägga ner den i Skillingaryd då? Undrar Carina

Ja, Mats vet inte riktigt va jag ska skriva. Ett bolag i Vaggeryd kanbske inte är det rätta. Nu har vi ett bra bolag i Skillingaryd och risken är att det blir två dåliga om bolaget etablerar sig i Vaggeryd. Vi kan inte ha två av allt. Själv förespråkar jag nedläggning av vårdcentralen i Vaggeryd. Utbyggnad i skillingaryd så det kanske blir mer kvälls och helgöppet. Vidare ä min version att de så kallade simhallarna i Skillingaryd och Vaggeryd ska sprängas och att ett nytt badhus ska uppföras, liknande det i Sävsjö på platsen där Vaggeryds badhus fanns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *