Nyheter

Medborgarförslag: Flagga för 100-åringar

Medborgarförslag: Flagga för 100-åringar

Nyheter Kommunen har fått ett medborgarförslag om att man bör uppmärksamma 100-åringar.

Arkivbild

Det är Linus Persson som skrivit motionen enligt följande:
Lördag 29 februari var det en dam i Skillingaryd som fyllde 100 år. Och enligt mina uppgifter var det ingen som helst uppvaktning från kommunen. Däremot uppvaktar Kungahuset och Svenska Kyrkan 100-åringar.

Jag har ett Facebook-inlägg med många kommentarer där flera skriver hur andra kommuner uppvaktar 100-åringar. Däremot kan kommunen flagga utanför kommunhuset Skillingehus när någon i kungafamiljen har namnsdag eller fyller år, personer som inte gjort något för vår kommun, däremot har en hundraåring kommuninvårare gjort det.

Så mina förslag är:
– Att det flaggas utanför kommunhuset Skillingehus när någon person i kommunen fyller 100 år. Bor personen på annan ort i kommunen ska det även flaggas på en kommunal flaggstång där.
– Att personen ska uppvaktas med en blomma eller tårta av en ledande politiker.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Medborgarförslag: Flagga för 100-åringar

Passar ju bra att flagga med svenska flaggan.Smålandsflaggan och kommunflaggan. Det är väl 3 flaggstänger på Skillingehus.

Mycket prat om flaggande hit och dit, visst kan det vara en fin gest. Enklast vore om man bara flaggar med kommunflaggan,svenska flaggan och smålandsflaggan och hålla det där innan det eskalerar om att man ska flagga för allt möjligt. Lägg tiden på viktigare saker.

Landshövding Helena Jonsson skickade ett telegram till 100-åringen, kungen likaledes.

Läste att det finns ca 6000 personer som fyller år 29e febr i Sverige. Undrar om någon vet hur många som blev 100 år mer än Britta som bor Skillingaryd. Kanske någon eller ingen mer.

Redaktionen svarar: Står i en av våra artiklar, fyra förutom Britta.

Hej igen. Läste att det var fyra personer som blir hundra i år i kommunen. Jag tänkte närmast de som fyller 29e februari i Sverige. Det kan inte var speciellt många.

Redaktionen: Fyra i hela landet fyllde 100 den 29/2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *