Nyheter

Medicin förväxlades på apoteket

Nyheter Förra veckan skulle en kvinna hämta ut sin APO-dos på apoteket i Skillingaryd. Men någon annan hade redan fått medicinen.

Arkivfoto

Förra tisdagen skulle en kvinna i Skillingaryd hämta ut sin APO-dos (indelning av mediciner för varje dag). Men när hon kom till apoteket fanns inte hennes medicin. Den var utlämnad till någon annan.

– De hittade inte min medicin. En annan dam hade fått min medicin. Namnen är snarlika, men personnumren är givetvis olika, säger kvinnan till Skillingaryd.nu.

Efter misstaget upptäcktes ombesörjde personalen på apoteket så att rätt medicin kom till rätt person, fast dagen efter.

– Den APO-dos som jag skulle hämtat skulle börja gälla på onsdag morgon. Tur var så hade jag några värktabletter hemma som jag kunde använda för att lindra morgonens värk, innan jag kunde hämta min medicin, menar Skillingarydskvinnan.

På apoteket ser man allvarligt på händelsen och har nu skärpt till reglerna ytterligare.

– Vi har vidtagit åtgärder och skärpt till våra rutiner. De kunder som har APO-dos behöver inte vara oroliga för framtida förväxling, säger Malin Windell.

Taggar

Dela


1 reaktion på Medicin förväxlades på apoteket

Det är inte första gången tyvärr min gammla mamma har det hänt för 2 gånger . En av expedit samt en när hemsjukvården hämtat så jag tycker det ska anmälas .Det gjorde vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *