Nyheter

Mer tillsyn än tidigare

Nyheter Fler tillsyn på livsmedel och hälsoskydd har gjorts men miljöskyddstillsynen släpar efter något visar uppföljningen från föregående år.

Arkivfoto. Livsmedel och hälsoskyddskontroller har det gjorts många under året

I december 2017 fastställdes tillsynsplanen för miljö- och hälsoskyddsområdet för 2018. Totalt gjordes 162 inspektioner inom livsmedel, 37 inspektioner inom hälsoskydd samt 62 besök (varav 37 var planerade) inom miljöfarlig verksamhet. De ansökningar/anmälningarna som ökat under förra året jämfört med 2017 är livsmedelsverksamhet, avloppsanläggningar, strandskyddsdispens, användning av bekämpningsmedel och kompostering/renhållningsdispens.

– Vi har klarat tillsynsplanen på livsmedel och hälsoskydd. På livsmedel har vi gjort 13% mer än vad som är sagt. Angående miljöskydd hade vi planerat att gör tillsyn på lantbruket, vi hade ett högt uppsatt mål som vi inte lyckades klara av. Hos lantbruket kontrolleras hur kemikalier förvaras, storleken på gödselbrunnen och om de har en gödselplatta och avrinning från denna. Vi kontrollerar även att om det finns tillräckligt mycket areal att sprida gödseln på, säger Anna Jönsson förvaltningschef på miljö- och bygg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *