Nyheter

Miljonsatsning på strandröjning av Lagan

Miljonsatsning på strandröjning av Lagan

Nyheter I det ursprungliga förslaget till investeringsbudget för 2016 från budgetberedningen fanns inga pengar avsatta till att röja upp i den täta vegetationen kring Lagan och dess stränder i Vaggeryd.

Men när förslaget dryftades i kommunstyrelsen plockades en treårig satsning på sammanlagt 1,2 miljoner fram i oväntad politisk enighet.
– Lagan genom Vaggeryd har stora värden som man måste visa upp. Därför lade vi ett förslag om att satsa 200 000 kronor nästa år sedan ytterligare 500 000 kronor 2017 och lika mycket 2018. Därför känns det bra att vi nu kan genomföra det, säger kommunalrådet Kenth Williamsson (S).

Kommunstyrelsens ordförande Allan Ragnarsson (M) berättade att han tillsammans med stadsarkitekt Jan Olof Olson och parkchef Hans Göransson på ort och ställe har tittat på vad som kunde göras.
– Det känns bra att kunna genomföra detta. Det är ju kanon att (S) också är med på den här satsningen, säger Ragnarsson.

Detta kan ses som en slutgiltig seger för den process som Kerstin Ottosson från Vaggeryd startade sommaren 2011 med ett medborgarförslag om behovet av upprensning av åns stränder.
Vissa insatser gjordes under förra mandatperioden men pengarna räckte inte till några  röjningsinsatser i år. Ett faktum som påpekades av många när stränderna från Kvarnen ned mot Götafors obevekligen växte igen.
Men nu blir det andra bullar av.1,2 miljoner bör räcka till en hel del.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *