Nyheter

Misstanken: Tjuvrökning höll på att sluta i katastrof

Nyheter Tidigare i veckan uppstod en gräsbrand bara centimeter ifrån en garagevägg. Nu är misstanken att det är tjuvrökande ungdomar som kan vara orsaken bakom.

Foto: Privat

En ödetomt mittemot Hjortsjöskolan har under flera år varit ett populärt tillhåll för skolungdomar. Bland annat tjuvröks det på platsen och tidigare i veckan är misstanken att en fimp kan ha legat bakom en händelse som höll på att sluta rejält olyckligt.

Lyckades släcka själva

Det började nämligen brinna i gräset 20 centimeter ifrån en garagevägg.
– Vi såg att det började ryka och sprang och tittade. Då var det rök och lågor. Vi ringde 112 direkt, men lyckades släcka själva, berättar en närstående till fastighetsägaren som just då befann sig på fastigheten.
– Hade ingen varit hemma så hade det inte funnits något garage kvar.

Polisen kom till platsen och de berättade då för fastighetsägaren och dennes närstående att man tidigare har konfronterat ungdomar på ödetomten.
– Polisen berättade att ungdomarna blivit tillsagda innan, men då har det varit mitt på själva tomten, men nu har de varit mer mot garaget till där de ordnat för sig med bland annat en liten bänk.

Vet ni med säkerhet att det var ungdomar på platsen just när branden uppstod?
– Nej, det vet vi inte, men troligtvis. Det ligger massa fimpar och skräp på platsen, så de har varit där ett längre tag.

Känd plats

Reshat Shabani är fältsekreterare i Vaggeryds kommun och han kom till platsen tillsammans med polisen.
– Vi plockade bort den här bänken. Sedan vet man inte om de eldat eller rökt. Men det har tagit eld i gräset i alla fall.

Rent generellt upplever han att det är ett problem att ungdomar uppehåller sig på ödetomten.
– Den har varit känd så länge jag kan minnas. Det går upp och ner och vi känner till att det på skoltid är ungdomar som uppehåller sig där.

Personen som vi pratat med som var med och släckte branden vill nu att föräldrar pratar med sina barn om riskerna.
– Det är ju inte lätt för föräldrarna att veta om deras barn är där. Men man kanske kan prata generellt om riskerna med sina ungdomar.

Taggar

Dela


Läs mer

Skolan efter brandincidenten – vill att kommunen snabbar på
Kommunen om ökända tillhållet: ”Ska titta på det”

2 reaktioner på Misstanken: Tjuvrökning höll på att sluta i katastrof

Tjuvrökning. Det ungdomarna inte tänker på att det alltid luktar och sitter kvar i kläderna oavsett hur mycket man försöker dölja det. Mina föräldrar kom på mig nästan på en gång när jag började. Kände på lukten av kläderna fast man försökte dölja det på alla sätt.

Beklagligt. Prata med barnen, det är ett måste. Önskar dom alla lycka. Fimpa för gott, ni betyder allt för alla ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *