Nyheter

Misstänks ha lurat föreningar på miljonbelopp

Nyheter I dag ställs den kvinna som misstänks för grov förskingring inför rätta i Jönköpings tingsrätt. Totalt ska det handla om fem föreningar som blivit av med drygt 1,7 miljoner kronor.

Foto: Henrik Skoglund

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, hade ansvaret för ekonomin hos fem föreningar hemmahörande i Vaggeryds kommun. Under ett par månaders tid 2021 misstänks hon nu gjort sig skyldig till grov förskingring.

I stämningsansökan skriver tingsrätten följande:
”Brotten bör bedömas som grova eftersom x missbrukat en ansvarsfull ställning, gärningarna skett systematiskt och avsett sammanlagt betydande belopp”.

I andra hand står kvinnan åtalad för trolöshet mot huvudman. Detta brott erkänner hon. Rättegången hålls under tisdagen i Jönköpings tingsrätt.

 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Misstänks ha lurat föreningar på miljonbelopp

Hur kan det fortgå och ingen har koll. Vad är vi för samhälle? Ingen koll på något det är så samhället går under.

Din kommentar är väldigt svepande och misstänkliggörande mot alla de personer som engagerar sig för att barn, ungdomar och äldre ska få en meningsfull fritid. Till det behövs personer som ställer upp i styrelsen. En stor eloge till dem. Det som är väldigt vanligt i de små föreningar är att den årsmötesvalde revisorn inte ber att få se att banksaldo utdraget 31 december. överensstämmer med de belopp som står i verksamhetsberättelsen. Bara denna lilla koll kan stoppa frestelsen att plocka ut pengar från föreningens bankkonto. Ställ denna fråga på nästa årsmöte du själv bevistar. Lycka till

Ja det kan man undra. Vad är vi för samhälle vi lever i? Kommunen vill inte ens hjälpa till med med lokaler till vissa föreningar och så kommer den hjälpsamma damen och plundrar föreningar på deras slantar. Det är skamligt. Inte bara föreningar utan även samhället håller på att gå under.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *