Nyheter

Misstänkt inbrott i Ålaryd – tjuvarna skrämdes

Nyheter Klockan 02.10 fick polisen samtal om misstänkt inbrott i Ålaryd, väster om Skillingaryd. Uppdaterad text "Hit kommer de inte fler gånger, det lovar jag"

Arkivfoto

Två obehöriga personer hade setts röra sig vid huset i Skillingaryd. Polisen åkte till platsen med flera polispatruller och spårade med hund, dock utan att några misstänkta personer kunde gripas.

En utredning har påbörjats om stöld genom inbrott men det finns inga uppgifter ännu om vad som är stulet och ingen är heller misstänkt.

Uppdaterad kl 10.15;

Inbrottet under natten var i byn Ålaryd, väster om Skillingaryd.

– Hit vågar dom sig inte hit mer. Jag har verkstaden mot skogskanten och larmet gick inatt. Jag sprang ut och mötte tjuvarna på ladugårdsbacken. De slängde sitt tilltänkta stöldgods, en röjsåg och en skruvdragare, och sprang till skogs. Polisen har spårat dem mot Förebergshållet. Grannhuset fick påhälsning innan oss här i natt och blev av med en röjsåg. Så håll koll på era bodar ute på landsbygden Men hit kommer de inte mer, det lovar jag, säger lantbrukaren i Ålaryd som inatt skrämde iväg tjuvarna. 

 

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Misstänkt inbrott i Ålaryd – tjuvarna skrämdes

Där borde det finnas goda möjligheter till DNA-analys. Troligen kommer tjuvarna från sydost, och tullen klagade senast igår över hur de ser lass med stöldgods passera ut ur landet, men de får inte ingripa utan endast larma polisen. Polisen i sin tur hinner ibland inte fram innan färjan lägger ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *