Nyheter

Möbelmässan andades hållbarhet

Nyheter Nyligen var det Möbelmässa i Stockholm med många lokala intressen.

Foto; Joel Enhörning  [1/12]

Foto; Joel Enhörning  [2/12]

Foto; Joel Enhörning  [3/12]

Foto; Joel Enhörning  [4/12]

Foto; Joel Enhörning  [5/12]

Foto; Joel Enhörning  [6/12]

Foto; Joel Enhörning  [7/12]

Foto; Joel Enhörning  [8/12]

Foto; Joel Enhörning  [9/12]

Foto; Joel Enhörning  [10/12]

Foto; Joel Enhörning  [11/12]

Foto; Joel Enhörning  [12/12]

Som vanligt när det är Möbelmässa finns det flera utställare från våra trakter på plats. Det finns många tillverkare av möbler eller produkter som hör hemmet till i såväl Vaggeryds som Värnamo kommun. Dessutom finns det en bred samverkan med företag i andra kommuner och län.

Hos Molunden i Skillingaryd, var entusiasmen stor efter veckans mässa och grundaren, Rolf Johansson, gjorde sin 60;e möbelmässa i följd, vilket är fantastiskt i sig.

– Det är alltid roligt att vara på möbelmässan, främst för att träffa kunder, arkitekter och branschkollegor, men även för att se alla fina produkter, där de småländska företagen ligger i framkant. Det är fantastiskt att det kommer så många bra möbelproducenter just härifrån. Det som stack ut extra i år är framför allt att många jobbar med miljötänk, både hållbarhet samt att utveckla nya produkter av återvunnet spillmaterial, säger Axel Thulin på Molunden i Skillingaryd.

Ett av de företag som brukar ställa ut i egen och och uppmärksammad monter är även Byarums Bruk. I år valde de istället att satsa på sitt showroom i Stockholm samt på ett tätt samarbete med Lammhults Möbel, där de fick vara med och pryda deras monter med grönska och produkter i återvunnen aluminium. Så de kan sägas ha varit inofficiell utställare.

– Det var tydligt att samhällsdebatten smittat av sig i branschen, säger Joel Enhörning från Byarums Bruk. Begreppet hållbarhet präglade flertalet montrar. Återvunnet material och miljömedvetenhet var påtagligt närvarande både gällande möbler men även textilier och annat runt omkring i det moderna rummet.

Även färger hade en mera naturnära framtoning med något dovare ton än vad som varit brukligt. Enligt Joel är Möbelmässan viktig för företagen att närvara vid. Dels för att snappa upp trender men inte minst för att knyta kontakter för framtida samarbeten och egen utveckling.

Molunden och Axel Thulin på plats vid möbelmässan i Stockholm. Foto; Molunden

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *