Nyheter

Mörk musikgudstjänst ger hopp om ljus

Nyheter Vaggeryds kammarkör uppmärksammar Earth hour genom en musikgudstjänst i Byarums kyrka på lördag kväll.

Vad är Earth Hour? Earth Hour är världens största klimatmanifestation där människor över hela världen bland annat släcker lamporna under en timme. Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar att agera mot den minskade biologiska mångfalden – för en hållbar framtid. Om vi ska vända klimatkrisen och den snabba förlusten av djur och natur så måste vi agera tillsammans.

Svenska kyrkan i Byarums pastorat medverkar och manifesterar i Earth hour 2023 genom att anordna musikgudstjänst i en nedsläckt Byarums kyrka. Vaggeryds Kammarkör med solister medverkar. Det blir sånger och musik om Guds skapelse, att det finns ett ljus i mörkret, om tro och framtidshopp. 

Medverkar gör: Vaggeryds Kammarkör med solister under ledning av Håkan Sparf, Anette Svensson, piano och Jörgen Bok, andakt.

En kollekt samlas in till ACT Svenska kyrkan som vill värna skapelsen och försvarar alla människors rätt till ett värdigt liv. Grundläggande trygghet, jämställdhet och klimaträttvisa är en förutsättning för en hållbar värld.

Foto: Håkan Sparf

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *