Nyheter

Mötesplats Vaggeryd startade igen

Nyheter Mötesplats Vaggeryd har öppnat igen efter att ha varit stängd under coronakrisen.

Motto för Mötesplats Vaggeryd  [1/9]

Henrik Mjörnell och Jennie Skarph  [2/9]

Lokal för Mötesplats Vaggeryd  [3/9]

Samma hus i början på 1920-talet. Gustaf Jonasson heter personen som står utanför sin affär.  [4/9]

Fika börjar serveras  [5/9]

Fler personer kommer  [6/9]

...och ännu fler  [7/9]

Smakar gott.  [8/9]

Varmt i solen  [9/9]

Mötesplatsen är ett samarbete mellan kyrkorna och Vaggeryds kommun. Den har pågått några år med diakon Jennie Skarph som övergripande ansvarig. Normalt har det varit öppet på Storgatan 45 i Vaggeryd två dagar i veckan. Frivilliga från de olika kyrkorna har ställt upp som personal.

• Delat ut matkassar
Coronakrisen gjorde att man var tvungen att stänga öppet hus med fika i mitten av mars. Sedan dess har man enbart delat ut matkassar tisdagar och fredagar. Dessa gånger har det, enligt Jennie Skarph, ändå blivit så att många stannat en stund för att prata.

Nu när vädret tillåter började man med utomhusservering. Som premiärdag hade man turligt nog valt den hittills varmaste dagen i år, tisdagen den 2 juni. Personal förutom Jennie var Henrik Mjörnell, pastor i Pingstkyrkan. Flera personer stannade för en stunds samvaro med gott fika, premiärdagen var det lite extra till kaffet.

• I 110-årigt hus
Det är ett anrikt hus som används som mötesplats. År 1910 byggdes det av Carl Johan Andersson, ”Johan på Dalen”. Redan från början blev det förutom en bostadslägenhet även en speceriaffär i huset. Den drevs av Carl Johans bröder, Leander och Ivar Andersson. Affären övertogs på 1920-talet av Gustaf Jonasson och Thomas Johnsson, senare av Anton Kjellerstedt och ännu senare av Bertil Segelström. Många andra verksamheter har sedan varit i lokalerna, Vaggeryds Elbyrå, optiker och affär för barnkläder till exempel. Men just nu, som sagt, Mötesplats Vaggeryd.

Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *