Nyheter

Mötesplatsens matkassar delades ut

Nyheter Vid Smedjegatan i Skillingaryd delades under gårdagen matkassar ut till behövande och det var lite extra gott i kassen inför påskhelgen

Majlen och Nicklas delade under gårdagen ut matkassar vid Mötesplatsen

Själva Mötesplatsens lokal är fortfarande under renovering efter vattenskadan tidigare i vår. Men matkassarna delas ut som tidigare. Läget som råder har gjort att ett bord har ställts ut utanför och de behövande får hämta där. Ett 20-tal matkassar delades ut under skärtorsdagen och kyrkorna hade gjort innehållet lite extra gott.

– Våra affärer i kommunen är fantastiska. ICA i Vaggeryd och Skillingaryd, Hemköp samt Ritz hjälper till och skänker varje vecka. För att det är påsk har vi i kyrkorna lagt i lite extra gott i kassen nu till påskhelgen, säger Majlen Sjöholm, diakon i Skillingaryds församling när vi träffar henne i källarlokalen där hon är i full färd med att packa matkasse.

– Vi gör nog ungefär 30 kassar i veckan. Vi märker att vårt cafée är saknat i dessa tider, men att de behövande är väldigt tacksamma för att matkasseutdelningen fungerar som vanligt och de stannar kvar här utanför och pratar länge. Mötet med människor och höra deras livsberättelser är det bästa, menar Nicklas Gideskog, pastor i Missionskyrkan.

Skärtorsdagens matkasse innehöll bland annat; Köttbullar, sill, margarin, bröd, ägg, prinskorv, ost, mjölk, fil, choklad, kex, frukt och grönsaker.

En liten bukett fick dagens hjälparbetare

Taggar

Dela


4 reaktioner på Mötesplatsens matkassar delades ut

Jag förstår inte detta varför får inte familjer som behöver denna info att det finns att hämta? Detta är bara till speciella personer – inte till alla som lider just nu. Finns det inte mer än 20 personer Konstigt i kommunen att man ska stå och säga att man hjälper till med påsar
Arg familj som har lidit nog i dessa tider

Du är så välkomna måndag och torsdag 10-11 på mötesplats Skillingaryd
Tisdag 14-16 och fredag 10-12 mötesplats Skillingaryd för matkasse.
Behövs det kläder så ring 0370-678123 och boka tid så ser vi vadvi har
Trevlig kväll!

Tisdag och fredag på Mötesplats Vaggeryd menade Alice, och måndagar och torsdagar i Skillingaryd.
Tråkigt ”ARG!!!” att du har missat denna information om Mötesplats som snart funnits i 4 år. Vi får försöka sprida detta mer i kommunen. Men som Alice skrev är man fortsatt välkommen varje vecka!

Gud välsigne er medmänsklighet. Vad du har gjort mot en av dessa mina minsta har du ock gjort mot mig. Tack för att ni finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *