Nyheter

Motionera Hjortsjön runt på torsdag

Nyheter Vandra, spring eller cykla runt Hjortsjön på Kristi Himmelfärdsdag. Den uppmaningen riktar  IOGT/NTO i Vaggeryd och Vaggeryds SOK gemensamt.

Ingemar Johannesson och Gunnar Ohlsson ingår i arrangörsstaben

Man har valt att kalla denna premiärupplaga 200-årsloppet eftersom de båda föreningarna tillsammans fyller 200 i år.
IOGT/NTO bildades för 125 år sedan år 1892 medan Vaggeryds SOK såg dagens ljus för 75 år sedan, på hösten 1942. En stor grupp nykterister ingick för övrigt i den grupp som bildade Vaggeryds SOK.

I spetsen för arrangemangen står gemensamt Bäckalyckekomittén i IOGT/NTO med Gunnar Ohlsson som ansvarig och breddkommittén i Vaggeryds SOK som har Ingemar Johannesson som sammankallande.
För att fira detta inbjuder man nu gemensamt till denna motionsaktivitet runt Hjortsjön. Starten sker gemensamt vid Bäckalyckan. De som vandrar och löper följer medsols den välkända strandpromenaden runt Hjortsjön, en sträcka på nio kilometer som tar vandraren cirka två timmar i anspråk. Vätskekontroll kommer att finnas vid stranden nedanför Vaggeryds kyrka.

Den som önskar cykla rekommenderas att trampa asfalterade vägar som cykelvägen från Förborgen till Torsbo och Bondstorpsvägen. Väljer man omvägen över Boda vägskäl och travbaneområdet blir sträckan en dryg mil.
På Bäckalyckan serveras kaffe och korv, stugan är också öppen för servering.
Vinsterna kommer att lottas ut och ett eventuellt överskott tillfaller välgörande ändamål.

Tanken bakom en motionsaktivitet runt Hjortsjön uppstod efter den 21:a och sista upplagan av Fågelforsdammen runt Kristi Himmelsfärdsdagen 2015, ett arrangemang som för övrigt samlade 362 deltagare.
Drivande kraft bakom Fågelforsdammen runt var i alla år Göran Krantz, allt-i-allo i IOGT-NTO i Vaggeryd. Det var han som väckte tanken på denna nya motionsaktivitet runt Hjortsjön med utgångspunkt från Bäckalyckan på just Kristi Himmelsfärds dag som också är Folknyketshetens Dag sedan årtionden.
På grund av Göran Krantz bortgång våren 2016 blev det dock inte någon Hjortjsjön runt under fjolåret.

Nu gör man istället ett försök i år. Hur stor deltagarsiffran blir återstår att se. Väder och vind spelar en stor roll men dagligen rör sig många på cykel och till fots på de motionsvänliga stråken runt Hjortsjöns strandlinje.

Ingemar Johannesson och Gunnar Ohlsson välkomnar till Bäckalyckan på torsdag förmiddag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *