Nyheter

Mycket låg arbetslöshet presenterades

Nyheter Under frukostmöte vid fredagens tidiga morgontimmar på Kinnarps i Skillingaryd berättade Arbetsförmedlingen om ett bra flyt i länet.

– Det är bra tryck på arbetsmarknaden, vi har korta ledtider, och ett bra flyt. Samtliga län har minskat sin arbetslöshet och likaså Vaggeryds kommun. I augusti fanns en arbetslöshet i Jönköpings län på 5,7%, i Vaggeryds kommun strax över 4%. Enbart Habo kommun ligger under i mätningarna. I hela Sverige har arbetslösheten sjunkit till 6,9% och det är stora skillnader i landet. Arbetskraftsutbudet har ökat i vårt land tack vare nysvenskar, säger Andreas Appelberg platschef på Arbetsförmedlingen i Vaggeryds kommun.

– Det för med sig andra utmaningar med detta. Det är 800 jobb som ackumuleras under året vilket är bättre än 2016 och 2017 och variationen på jobb är stor, fortsätter Andreas Appelberg.

Det är fortsatt gott konjunkturläge i Jönköpings län och majoriteten av nya jobb går till utrikesfödda och det ska tillkomma 3 800 jobb i slutet av nästa år, spår Arbetsförmedlingen. Det som hämmar sysselsättningstillväxten är den rekordhöga arbetskraftsbristen och arbetslösheten fortsätter att minska tack vare den starka arbetsmarknaden och en god utvecklingar extratjänsterna meddelar Arbetsförmedlingen som snart startar sin höstprognos bland kommunens företag.

– Problemet vi har är vår kompetensförsörjning. Hur hittar vi arbetskraft? Det är svåraste nöten vi har att knäcka, avslutar Andreas Appelberg.

Frukostmötet arrangeras av Vaggeryds kommun, Arbetsförmedlingen samt Näringslivsrådet.

Taggar

1 reaktion på Mycket låg arbetslöshet presenterades

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *