Nyheter

Namnunderskrifterna klara – nu kan partiet bildas

Nyheter På Jonssons konditori i Skillingaryd var det under sen eftermiddag en liten ovanlig sammankomst. Lennart "Charlie" Karlsson från Vaggeryd fanns på plats för att prata politik med nyblivna och kanske möjliga partikompisar.

Namnunderskriftslappar fanns på fiket

Inne på Jonssons konditori i Skillingaryd sitter Lennart ”Charlie” Karlsson och inväntar ortsborna. Han har annonserat med gratis fika till ortsborna på sociala medier.

– Imorgon är jag klar för att starta region- och kommunparti då jag fått ihop 100 påskrifter som behövs för ett godkännande att jag startar ett parti, börjar Lennart berätta.

– Det verkar som om Skillingarydsborna är något mer svårflörtade än Vaggerydsborna, jag vill ha in åsikter från södra kommundelarna också givetvis. Samt att jag vill ha bort det här Vaggeryd mot Skillingarydsnacket, fortsätter Lennart.

– En namnunderskrift kan han väl få, säger en ortsbo och skriver under på ett ja att bilda Empa(r)tiet.

Nu ska Lennart registrera sitt parti innan slutet av februari och därefter blir det flera medlemsmöten innan en styrelse väljs. Därefter kommer förhoppningsvis valsedlarna fyllas på med namn. Enligt de redan nedtecknade namnunderskrifter finns ett kvinnligt övertag. 

– Våra hjärtefrågor är skola, vård, omsorg och arbetsrätt som är naturligt och heligt. Sedan ska vi ta det från golvet och uppåt. Jag har inte byggt huset med att börja bygga taket, avslutar Lennart och tar fram sin penna från Kina och namnlistorna och hoppas få igång både norra- och södra delarna av kommunens invånare.

Lennart diskuterade politik och sina hjärtefrågor på fiket i Skillingaryd

Taggar

Dela


9 reaktioner på Namnunderskrifterna klara – nu kan partiet bildas

Se! Där har vi kärnan- Pengarna- dom luktar inte, sa kejsaren som la skatt på toaletterna. Håll för näsan !

Nej Linus, du måste inte ha en kommentar till mitt inlägg. Jag klargjorde bara Lars segers uppfattning, att man engagerar sig politiskt enbart för pengarna.
Viste för övrigt inte att du var hans vapendragare.

Ha en bra dag och God fortsättning

Ja till Rolf måste jag ha en kommentar. Våra så kallade fritidspolitiker har sina arvoden. Som pensionär, egen företagare när man kan styra sina arbetstider och liknande så kan det bli lite pengar i plånboken. Men är man metallarbetare, undersköterska eller lärare så går det nog jämnt upp med tanke på att man måste lämna det ordinarie jobbet med löneavdrag.

Såg först inte Lars Segers inlägg. men det avslöjar det jag länge misstänkt, att man tjänar pengar på sitt politiska engagemang, kommentaren tyder ju på detta. På sig själv känner man andra, som luffaren sa. Tack för informationen.

Till pensionär. Jag har inget påstående eller fråga. Utan bara sanning. Och jag är med största sannolikhet säker på att Herr Seger har sanning i sitt inlägg.

Den etablerade politiken, både på riksplanet, läns och kommunalt upplevs, enligt min uppfattning, som att den alltmer isolerar sig från den breda allmänheten, de så kallade gräsrötterna.
Undantaget är naturligtvis då man närmar sig ett valdatum, då kommer de frågor, som tidigare har betraktats som något katten släpat in, plötsligt vändas till något högst väsentligt, det kan ju generera röster.
Därför blir jag positivt överraskad när det dyker upp ett nytt, och fräscht initiativ, och hoppas att detta nya parti, EMPARTIET, fyndigt namn förresten, även lyssnar av ner på gräsrotsnivå, där det också kan finnas många bra idéer som är värda att överväga.
Kanske vågar man också hoppas att partiet har förmågan att binda ihop kommunens båda ändar till en tätort, även fast den består av två centrum.
Vill bara önska all lycka till den eller de som har ork och vision att skapa nya alternativ.

Klart att Lennart kommer med en kommentar. Vi är förmodligen fler som vill ta del av vad Lennart har att säga om vad Linus o Lars frågar/påstår.

Vore intressant att få läsa Lennarts kommentar på Linus inlägg. Linus vinkling är berättigad ur både empatisk och demokratisk synvinkel.

Alltid intressant med nya partier och åsikter. Men frågan är hur Lennart kan ställa sig till samarbete och emparti med övriga partier och valresultat. Vid valet 2010 kom V ( som Lennart C representerade) och miljöpartiet överrens om samverkan och tekniskt samarbete för att V och MP skulle få en plats i kommunstyrelsen. V (Lennart C) skulle få de två första åren. Men sedan vägrade Lennart att överlämna sin plats till MP. Snudd på diktatur, så jag undrar vad ordet emparti kommer ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *