Nyheter

Napolitansk pizzeria öppnar i Vaggeryd

Nyheter I morgon på valborgsmässoafton slås dörrarna upp för Kala Pizzeria med italienska pizzor i sin nyrenoverade lokal på Östergatan.

Darko med en nybakad pizza

Darko Nad heter killen som utöver sitt jobb som administratör tänker baka napolitansk pizza till kommunbefolkningen. Pizzerian ska hålla öppet under helgerna fram till midsommar och under sommaren kommer det vara öppet flera dagar i veckan. Lokalen ligger på Östergatan och blev ledig när lilla Tårtbageriet flyttade. Pizzorna beställs online för avhämtning i butiken.

– Jag fick lite tid över och då tänkte jag att jag måste göra någonting mer. Då kom idén upp om att starta en pizzeria. Min fru tipsade om lokalen när den här blev ledig och på den vägen blev det, säger Darko. (Hans fru är Monika Nad som driver salong Hon & Han, redaktionens anmärkning)

– För några år sedan var jag i Stockholm och smakade för första gången en napolitansk pizza. Jag blev chockad över hur god den var och hur stor skillnad det är mot en vanlig pizza. Degen och jäsningen skiljer sig mycket åt och den degen som vi använder oss av jäser i 24 timmar och bakas 90 sekunder i en 450-graders ugn. En klassisk napolitansk pizza är tunn på mitten och fluffig i kanterna. Såsen görs av handkrossade San Marzano-tomater, berättar Darko.

– Jag har fått utbildning hos en certifierad pizzabagare i Italien. Först en basutbildning och sedan en sexdagarskurs där man fick lära sig mer om temperaturer, ugn, mjöl och annat. Tyvärr gick det inte att resa nu, så det fick bli en webbaserad utbildning. Namnet Kala är en förkortning av mina barns namn, Karlo och Laura, avslutar Darko.

Karlo och Darko Nad vid det lilla bordet där man kan sitta om man behöver vänta.  [1/4]

Darko Nad hälsar kunderna välkomna till Kala Pizzeria  [2/4]

Pizzan görs i ordning inför bakning...  [3/4]

... och in i ugnen i cirka 90 sekunder  [4/4]

Taggar

Dela


7 reaktioner på Napolitansk pizzeria öppnar i Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *