Nyheter

När blir inflyttningen?

Nyheter Det var många som hade funderingar när man kan ställa sig i kö till nya trygghetsboendet vid Mejeritomten och fastighetschefen Torbjörn Isaksson hade nästan svar på allt. I tisdags var det informationsmöte inför storbygget i Skillingaryd. Del 4.

Mejeritomtens nya byggnader visades

Kan man ställa sig i kö redan nu till en lägenhet i kommunala trygghetsboendet?

– Det tar tid innan allt är klart. Tidplanen som det ser ut nu är hela projektet ute ”för räkning”, som man säger. Annons finns ute nu och det ska ligga ute i minst 60 dagar. Nu har frågorna från byggarna börjat komma in på nätet och anbuden ska lämnas om två veckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott är med och öppnar anbuden och därefter blir det anbudsvärdering för att se om de har följt våra handlingar och framför allt, kollar vi så att företagen som lämnat anbuden är seriösa, säger Torbjörn Isaksson, fastighetschef på Vaggeryds kommun.

– Runt midsommartid kommer vi, förhoppningsvis, kunna lägga beställningen på bygget och vi planerar byggstart i september. Vi planerar att byggtiden är fram till första kvartalet 2020. Vi tänker samarbeta med proffset i dessa sammanhang, Satu Jonsson, när vi gör ett kösystem för lägenheterna. Ni kan börja anmäla ert intresse redan den 1 juni i år, menar Torbjörn Isaksson.

– Jag kan idag inte säga vad hyran kommer att hamna på. Boverket har kriterier för att vi ska få bidrag för ett trygghetsboende, då måste en av makarna i ett par vara fyllda 65 år för att få bo på vårt trygghetsboendet, avslutar Torbjörn.

Som Skillingaryd.nu tidigare har skrivit om har Slättens trygghetsboende fått bekymmer när elen har försvunnit. Fastighetschefen meddelade vid informationsmötet att nya trygghetsboendet kommer att förses med reservkraftverk så att hissar och pumpar kommer att fungera trots eventuella strömavbrott.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *