Nyheter

När får vi tillbaka pengarna?

När får vi tillbaka pengarna?

Nyheter Vaggeryds kommun är nu nära att börja sälja de första industritomterna på Stigamo utmed E4:an mot Jönköping. Läs Klas Gustavsson, Empa(r)tiet, insändare här.

Arkivfoto

Processen att skapa industritomter av skogsmarken på Stigamo har varit lång, svår och dyr. Inköp av marken för 30 miljoner kr, markarbete för hittills över 50 miljoner och en fortsatt projektering med okänd slutnota.

Låt vara att projektet har varit dyrt. Huvudsaken är att kommunen nu är beredd att ta ut kostnaderna på tomtpriset. Skattebetalarna i Vaggeryds kommun ska inte förlora några pengar på denna industrisatsning. De pengar man satsat på Stigamo hade annars gjort bättre nytta i vård, skola, omsorg och annan kommunal service.

Enligt kommunallagen får en politiker bara ta beslut som gynnar kommuninvånarna så låt oss hoppas att majoriteten i kommunstyrelse och kommunfullmäktige har koll på lagen och röstar för att ta bra betalt för tomterna på Stigamo. Då får vi pengarna tillbaka och mer därtill så att vi kan bygga de skolor, förskolor och äldreboende som vi behöver.

Empa(r)tiet kommer att bevaka den politiska hanteringen av tomtpriserna. Vårt mål är att varje skattekrona ska vårdas och investeras till nytta för de som betalar kalaset genom skatt på sitt arbete, sin pension och annan inkomst.

Klas Gustavsson
Empa(r)tiet

Taggar

Dela


4 reaktioner på När får vi tillbaka pengarna?

Det kommer företag dit och var jag såg nyss så stod det fortfarande kvar de som byggdes tidigare och ett byggs just nu! Något som jag alltid undrat över varför det bor så många som bara ser fel i allt i vår kommun?

Bygg ett stort utomhusbad på området. Vatten ser det inte ut att saknas med tanke på den stora bassäng som tydligen skall dränera den vattensjuka marken.
Om det blir en utbyggnad kommer troligen de flesta
arbetstagarna att komma från Jönköping. Alltså inga skatteintäkter till vår kommun. En otrolig felsatsning.
Vad händer på travbaneområdet ? Perfekt mark att bygga på. Varför lyckas man inte få några företag dit ?

På sikt når nog pengarna invånarna. Tillväxten med boende/skrivna i kommunen torde öka. Om vi kan erbjuda boende eller tomtmark. Självklart ska egentligen samtliga kommun inköp och upphandlingar granskas. Sen beror det på hur msn ser affärerna. Långsiktigt eller kortsiktigt….

Bra att ni lyfter på ögonbrynen empartiet! Granska gärna affären med bergtäkten på samma område, borde inbringa miljoner till kommunkassan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *