Nyheter

Nära bli påkörd av tåget

Nyheter En kvinna på drygt 20 år från Vaggeryd var i går nära att bli påkörd av tåget när en tågförare körde mot eventuellt rött ljus.  

Järnvägsövergången i Vaggeryd. Foto: Frida Bunnstad

– Klockan 08.20 skulle jag till jobbet. Då gick bommarna ned när jag var ungefär vid Ica. När tåget körde förbi så åkte bommarna upp och jag började gå över järnvägen. Då ser jag nästa tåg åka emot mig i snabbt fart cirka 3-4 meter ifrån mig. Man bromsar men jag är tvungen att springa över. Hade jag inte lagt märke till tåget hade jag blivit påkörd, berättar kvinnan.

– Jag såg även lokföraren hålla för huvudet. Det fanns även personer som såg mig. En gammal tant kom fram till mig och frågade om jag ville ha vatten och så vidare, säger kvinnan som var med om händelsen.

Från Trafikverket kom efter denna händelse ett pressmeddelande att tågtrafiken var stoppad men man berättade inte varför. Nu är det klarlagt.

Genom årens lopp har det var fler incidenter och även olyckor vid denna järnvägsövergång. Personer har till och med skadats här.

Kommunen har på flera sätt arbetat för undergång såväl vid Götaforsvägen som Storgatan. Man nådde fram till en uppgörelse för Götaforsvägen men inte för Storgatan. Här är det alltjämt bommar som nästan alltid fungerar, men den mänskliga faktorn finns och risken för allvarliga olyckor finns alltid som i fallet just nu.

Vi har sökt Trafikverket för en kommentar.

Järnvägsövergången i Vaggeryd. Foto: Frida Bunnstad

Taggar

Dela


6 reaktioner på Nära bli påkörd av tåget

Hur står det vid passerade av järnvägsspår i vägkörning man ska visa försiktighet vid passerande även vi bombevakad järnvägskorsning.

Denna ”mänskliga faktor” !!!!!
Vi ska nog kalla det vid dess rätta namn: nonchalans, trötthet, ouppmärkamhet och användande av mobil under körning.
Ska bli mycket intressant när vi får reda på orsaken… För det får vi väl??!!
Detta får ABSOLUT inte hända. Nästa gång är det en stor lastbil som passerar med fruktansvärda följder för samtliga inblandade!! ATC finns som sagt inte här.

Fy vilken upplevelse! Om det inte varit en snabb person hur hade det gått då?
Det finns ju både undergång för bilar och en gångtunnel det räcker
Stå och vänta på bommar är väl lite ur tid nu

iem Bommarna VAR UPPE! Samt signal för överfart klar. Då ska man kunna passera utan någon som helst risk, även bilar o lastbilar….
Hon hade änglavakt!

Vägskydd är som regel ej ATC-övervakade där banorna inte är anpassade för snabbtåg. Det är upp till föraren att med hjälp av väg- och ibland vägförsignal stanna om vägsignalen visar ”Stopp”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *